Рецепти

Ябълков щрудел

Ароматен и богат на вкусове

25.10.2016г. / 13 22ч.
Аз жената
1 пакет бутер тесто
3 средно големи ябълки
3 с.л. краве масло
50 г бели стафиди
2 с.л. захар
1 пакетче канела
1 ванилия
1 жълтък

1 пакет бутер тесто 3 средно големи ябълки 3 с.л. краве масло 50 г бели стафиди 2 с.л. захар 1 пакетче канела 1 ванилия 1 жълтък

Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета. След това се комбинират със стафидите, които предварително сте накиснали в алкохол (коняк, например), захарта, канелата, ванилията и всичко се разбърква добре.

Поставете бутер тестото върху работния плот и го оставете да се отпусне, след което го разделете на две части. Вземете единия лист, намажете краищата му с разбития жълтък и разпределете плънката по цялата дължина. С помощта на специален уред или нож, направете другата част от тестото на решетка и затворете щрудела.

Залепете краищата с жълтъка и печете в предварително загрята фурна на 200°C, за около 40-50 минути, върху хартия за печене. 

Снимка: Анатолий Попов

    След като щруделът е изстинал може да го нарежете на тънки парченца.
    Ако го сервирате топъл, поръсете го с пудра захар и при сервирането го гарнирайте с топка ванилов сладолед.

     

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
prikazlivka ( преди 7 години )
Изпробвах рецептата, хареса се вкъщи. Но си позволих да я попроменя. На всички рецепти с ябълки и канела много отиват и орехи. Добавих шепа. Също пропуснах яйцето.За залепване на бутер тесто е напълно достатъчно леко да намокрите краищата с вода. Това е достатъчно, за да ги държи затворени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )