Сложете в купа жълтъците с половината пудра захар и постепенно прибавете към тях разтопеното масло и брашното. Разбъркайте добре, след което на водна баня разтопете шоколада. Изчакайте малко да се охлади и го прибавете постепенно към сместа.

Белтъците разбийте на сняг с останалата част от пудрата захар. Прибавете ги към шоколадовата смес, бъркайки бавно и само в една посока. Купичките за суфле трябва да бъдат намазани с масло и поръсени с какао.

Напълнете ги със сместа и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След като суфлетата са готови може да ги извадите от фурната и да ги оставите да се охладят за няколко минути. Когато ги сервирате може да ги обърнете в чинията и да ги поръсите с пудра захар.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още: