Най-напред пригответе палачинките, като разбиете яйцата. След това прибавете млякото и маслото. Смесете брашното със содата и го добавете постепенно към течните съставки. Накрая овкусете със сол и изпечете палачинките. След като са готови трябва да ги оставите да изстинат.

През това време нарежете пилешкото месо и морковите на лентички, а останалите зеленчуци и бекона на ситно. В загрят тиган със зехтин задушете морковите, след това лука и чесъна. Накрая сложете месото, гъбите и подправките.

Ще ви бъдат необходими около 15 минути, докато ястието се сготви, след което го оставете малко да изстине.

С получената плънка се пълнят палачинки, завиват се и се подреждат в тавичка (леко намазнена). Отгоре се поръсват със сирене и кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още: