15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Йордана Димитрова

За мечтите, кариерата и семейството

16.04.2017г. / 12 25ч.
Михаела Лазарова
 Йордана Димитрова. Снимка: личен архив

Йордана Димитрова. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартираме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ще ви срещнем с 15 успели жени от различни сфери.

Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме прекрасната Мисис България Вселена 2012 Йордана Димитрова.

Тя е финансист по образование и с втора диплома по „Маркетинг и мениджмънт към“ Лондонски университет. От 15 години се развива в сферата на недвижимите имоти и инвестиционните проекти. Работила е в едни от най-големите български и чуждестранни холдингови компании.

През последните години заедно със съпруга си инж. Галин Димитров управляват семейната строително-инвестиционна компания.

През 2012 г. е избрана за една от най-красивите омъжени дами и носи титлата „Мисис България 2012“. Активно участва и подкрепя над 30 каузи и прояви с идеална цел и благотворителен характер, а в ролята си на светска дама е чест гост на официални балове и модни събития. Има син Себастиян на 7 годинки и момиченце Каролина на 2 годинки.

Как и къде се намирахте преди 15 години и как се промени за вас животът през това време?

Много интересен въпрос относно това къде съм била преди 15 години. Бях на 20 и... Възраст, в която човек невинаги знае какво иска, какво харесва, какво иска да прави. Възраст, в която се ориентира, развива, доказва.

Лично за мен това бяха едни много силни години в кариерно отношение. Много работих, изкачвах кариерната стълбица в йерархията на фирмата, в която работих и се наслаждавах на процеса да се развивам и доказвам. Помня, че това беше възраст, в която имах много мечти. Бях на етап, който си представях моя бъдещ живот, какъв искам да бъде, как да се развива.

Снимка: личен архив

Помня, че тогава прочетох една много интересна книга, в която имаше една идея, седнете днес и напишете вашите 100 желания до края на живота ви, какво бихте искали да ви се случи. Беше 2005 година, написах моите желания. С интерес следях всяка година.

Обикновено веднъж годишно намирах този лист със 100 желания и какво от тях ми се е сбъднало. И след 7 години се наложи да пиша нови 100 желания. Аз все още нямах семейство, нямах деца и много от моите мечти бяха свързани в тази насока. И ето, че 15 години по-късно те вече са факт.

Как си представяте живота след още 15 години?

Представям си един спокоен и красив живот. Обградена с деца, внуци, много приятели, много пътешествия.

Цялото интервю с Йордана Димитрова може да видите в двете видеа, които споделяме.

Коментирай