15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Мартина Ганчева

Усмихнатото лице на новините

25.04.2017г. / 14 42ч.
Михаела Лазарова
Мартина Ганчева. Снимка: личен архив

Мартина Ганчева. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартирахме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ще ви срещнем с 15 успели жени от различни сфери. Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта.

Днес ви представяме чаровната водеща, репортер и международен редактор на Новините ON AIR по Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева. Тя е магистър по международни политически отношения и сигурност. Завършила е румънска филология, автор е на редица анализи за медии и е търсен коментатор в ТВ студия по темата.

Миналата година преведе автобиографичната книга на президента на северната ни съседка Клаус Йоханис, а също така следи отблизо и отразява събитията в Румъния. Ето какво сподели пред водещата Бойка Делиева за своята работа, промяната на съвременната жена и нейната лична промяна за последните 15 години.

Мартина, ти беше водещ на предаването „Днес“, когато беше делнично предаване, а сега си водещ на новините. Кое е по-голямото предизвикателство за теб?

По-голямо не бих казала, но много различно, защото новините малко или много те поставят в една рамка, която е по-сериозна, в никакъв случай не по-малко или повече отговорна. В новините човек трябва да бъде сериозен и за добро или за лошо новините, които се представят в България повечето пъти са със знак минус.

Случвало ли се е някога да има новина, която ти самата не би искала да кажеш?

Всеки ден има такива новини, но няма как. Това е животът, за съжаление той е доста суров.

Ако получиш предложение за лайфстайл предаване ще се замислиш ли?

Да, ще се замисля. Истината е, че новините малко или много са ми като „дрога“ и колегите, които в момента са в апаратна и са зад кадър много добре знаят, че винаги, когато съм водела предаването така ме е „сърбяло“ за новините.

Да речем ние сме на вълна доброто кафе, а в този момент в Лондон или в Брюксел се случва атентат. Не мога да остана безпристрастна. Винаги съм се опитвала, дори когато водех предаването „Днес“, да бъда на гребена на информационния поток и да следя какво се случва.

Ти си една от любимките на сайта Az-jenata.bg и имаше собствена рубрика там „Дневникът на Мартина“...

Много съм благодарна на колегите от Az-jenata.bg за тази възможност, защото въпреки че съм телевизионен журналист много обичам да пиша. Започнах да си водя дневник много, много отдавна, още като дете.

И беше страхотно, когато заместник главната редакторка на сайта дойде и ми каза: „Какво мислиш за тази идея, не би ли се притеснявала да излагаш чувствата и емоциите си и другите хора да ги четат...“ Направихме го и в интерес на истината имаше успех тази рубрика и ми доставяше удоволствие.

Снимка: личен архив

Цялото интервю с Мартина Ганчева може да видите във видеото.

 

 

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Наташа ( преди 6 години )
Чаровница голяма! Харесвам я и си върши качествено работата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време