Интимно

Леки спорове и малки конфликти градят стабилната любовна връзка

18.09.2012г. / 10 33ч.
Снежана Проданова
Леки спорове и малки конфликти градят стабилната любовна връзка

Стабилността на любовната връзка се гради с леки спорове и малки конфликти. Само така се изглаждат и напасват двама души.

Най-сетне изневиделица се появява принцът на бял кон, който всяка жена очаква още от детските си години. И когато чувствата са взаимни и се оформи връзка помежду ни, имаме усещането, че това, което преживяваме, вечно ще остане толкова магическо и вдъхновяващо.

Истината е, че ако сме тръгнали с такива очаквания, не ни очакват много хубави емоции. Дори в най-малките неща във Вселената властва равновесието, затова при сложни взаимоотношения като тези в една връзка, балансът е първото, което ще трябва да настъпи.

Понякога приемаме човека до себе си за даденост и прекъсваме собственото си развитие като хора и партньори. Негативните емоции от всякакъв тип е добре да се избягват, но що се отнася до запазването на връзката, едно малко притеснение, което да задвижва старанието ви да не загубите любимия, може много да ви помогне. Всъщност то би трябвало да дойде съвсем естествено. Връзките изискват усилия, отдаденост и време, за да цъфтят и зреят.

Конфронтацията, спорът, дискусията, дори скандалът представляват градивен елемент на взаимоотношенията между хората. Не трябва след всяка по-рязка размяна на думи да се депресирате и да се съмнявате в правилността на избора си. Помнете, че сте двама – партньорът ви също може да изпитва притеснения. Един разговор с него за неговите и вашите чувства, може да е само от полза.

Не забравяйте, че вашият принц всъщност е обикновен човек с обикновени възможности. Романтиката често трае вечно, но се развива и прераства в нещо по-висше – отдаденост. Малките жестове, с които преди време любимият е изразявал чувствата си, сега са проява на голямо търпение, разбиране и жертвоготовност. Разбира се, разходките на лунна светлина, романтичните вечери, цветята, подаръците няма защо да спрат да вливат живот във връзката ви, но няма да са основният й двигател.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота