Интимно

Защо е важно да се целуваме?

Каква е ползата на целувката за здравето

21.09.2012г. / 13 36ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Целувката е толкова важна част от физическата близост във връзката между двама души, колкото водата и светлината за цветето. За да се развива, расте и цъфти, трябва да се полагат много грижи и обич.

Интересен е фактът, че най-често жените се оплакват, че мъжете са „агресивни“ с езика си по време на целувка. Мъжете пък имат претенции, че жените не си отварят достатъчно устата. Тези недоразумения лесно могат да се преодолеят.

Комуникация

Това е цикличен процес – двойка, която комуникира повече и споделя желанията и мислите си, включително тези, засягащи целуването, притежава по-пълноценна връзка и се целува по-често. Обратното също е вярно – анкетни проучвания сочат, че влюбени, които се целуват повече, комуникират повече.

Ограничението

То трябва да бъде изключено от програмата. Целувката не принадлежи само на устата. Целувайте лицето, шията, ушите на партньора си. Колкото повече експериментирате, толкова по-голям е шансът да откриете това, което наистина се харесва и на двама ви.

Моментът

Не мислете какво ще последва. Оставете се на течението. Не планирайте цялото преживяване и не го превръщайте непременно в прелюдия. Насладете се и изживейте напълно момента. Следващият сам ще дойде.

Прекъсването

Не спирайте да се целувате. Става въпрос за показването на привързаност като цяло. Голям процент от двойките се целуват по-рядко след медения месец. Това не е в нормалния ред на нещата – с взаимното опознаване, интимните моменти ще стават все по-истински, желани и красиви.

 

Прочетете още:

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
AKO ( преди 11 години )
Celuvkata sled parvite 2-3 godini stava po skoro kato izraz na odobrenie za dadena proyava. A istinskite vliubeni celuvki ostavat v minaloto ili se poyaviavat pri poyavata na nov subekt :))) Kakvo da pravish.... jivot...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар