Интимно

Флирт на 40 години: плюсове и минуси

09.10.2012г. / 08 35ч.
Нина Иванова
Флирт на 40 години: плюсове и минуси

Понякога в живота се случват и тежки раздели, разводи или пък не успяваме да намерим своята половинка, а времето тече неумолимо. И един ден се събуждаме на 40 години, а мястото до нас в леглото стои празно. В такъв момент ни остава единствено да запретнем ръкави и да се отдадем на флирт и купони, за да запълним това местенце, и то с човека за нас.

Предимства и недостатъци да си на 40 години и да флиртуваш свободно са:

Не искаш брак на всяка цена

Това, с което по-зрелите дами се отличават от младите момичета е, че търсят сериозна връзка, но без това да е ангажимент с подпис и църква. С годините характерът уляга и разбираме, че е по-важно човекът до теб да е стойностен и стабилен, отколкото как ще му стои халката на пръста. Именно липсата на това усилие да впримчим мъжа ни дава свобода да флиртуваме предизвикателно, без да влизаме в схеми и планове.

Флирт с всеки на всяка възраст

Когато сме в ранните 20, повечето дами си слагат сами ограничения до каква възраст да са мъжете, с които ще излизат. На 40 тези ограничения падат и кръгът се разширява. Все по-често се забелязват връзки на зрели жени с по-млади мъже. Кой каза, че това е привилегия само на мъжете? Дами, нападайте!

Флиртът в XXI век

Минусът на флирта на 40 години е фактът, че свалката отпреди 15 години не е същата като днес. Тогава бе романтично да излезете на среща, за да се опознаете. Сега е модерно да се ровиш из всички социални мрежи, да си чатите през безсънни нощи и да „харесваш“ всичките му снимки, за да покажеш интереса си. Да, времето се промени, високите технологии и интернет са нещо обикновено, затова трябва да се адаптирате. Но не прекалявайте, запазете място и време за лични срещи. По-хубаво от тях няма!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай