Интимно

Основни провокатори на сексуално привличане

23.10.2012г. / 17 23ч.
Ана Петрова
Основни провокатори на сексуално привличане

Секс още на първа среща – напоследък това става все по-честа практика. Дали обаче е провокирана от повърхностно поведение, или има и други фактори, които я определят – сега ще разберем. Оказва се, че наглед нормалните условия, в които протича срещата ни, могат да се окажат силен „афродизиак“.

Страхът

Има значение дали на първа среща ще гледате комедия или трилър. Според социологически проучвания и опити може да се направи заключение, че когато страхът присъства в дадена ситуация, склонността ни да почувстваме привличане към по-силния човек до нас става по-голяма. Причината се крие в това, че когато страхът вземе превес, тялото ни действа, подтиквано единствено от инстинктите.

Червеното

Вероятно знаете за проучването направено с група мъже, на които им били показвани снимки на жени с различен цвят на облеклото. Дамите в червено определено водят класацията. Аналогично, жените имат тенденцията да си падат по мъже в същия цвят. Червеното внушава сила, агресия и власт – съответно е нормално да се очаква един такъв мъжки представител да е на висока позиция на работното място, да печели достатъчно пари и да е страстен любовник.

Лявото и дясното

Човешкият мозък е отделна вселена, която специалистите слабо са разучили. Основни заключения лежат в основата на една импровизирана теория, която може да ни е от помощ, когато искаме да постигнем нещо определено.

Лявата половина на мозъка отговаря за преработването на вербалната информация и в нея преобладават положителните емоции. Същото е и положението с дясната половина, но тук външните стимулатори са невербални, а емоциите са по-скоро негативни. Всяка половина от мозъка отговаря за противоположната страна на тялото. С други думи казано – по-вероятно е жена да се съгласи да излезе на среща с мъж, който я е поканил, говорейки в дясното й ухо.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
bili ( преди 11 години )
tarsq edna jena koito dame obica i da bade cql jivot sas mene sas edna duma iskam seriozna vraska
отговор Сигнализирай за неуместен коментар