Интимно

Думите, които раняват мъжете

С кои думи може да обидите мъжа

19.11.2012г. / 14 29ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мъжете са силният пол, въпреки обратното мнение на лагера на еманципираните жени. Но и най-силният мъж има слабо място, по което, ако го настъпиш, го заболява. Някои жени използват точно това коварно оръжие в скандалите, което не е позволено в честната борба.

Свързани статии

Малка заплата

Заплатата му е много малка – все едно му казвате, че е неспособен и глупав. Дори вие да получавате повече пари от него, никога не го изтъквайте. Пазете достойнството му. В един момент палачинката може да се обърне и той да ви храни.

Не го бива в секса

Сексът е игра на напасване. Може би още не сте намерили общ език – подскажете му какво ви харесва, съблечете срама си и си дайте време.

Размерът на мъжката гордост

Няма по-голяма обида за мъжете от тази, свързана с размера на пениса. Ако смятате члена му за малък и не ви задоволява, по-добре се разделете, но не го обиждайте за това.

Подарък от стар приятел

Не разказвайте за вниманието на други мъже към вас: колега ви помага често в работата, стар приятел ви подарява цветя и ви кани на кино. Да изтъквате успехите си с мъжете си е неприемливо, след като вече сте обвързана. Ако искате щастлива връзка, поставете ясни граници между вас и другите мъже.

Несполучлив подарък

Използвайте всичките си актьорски умения, за да покажете, че харесвате подаръците му. Кажете му, че точно за това сте си мечтали, че той ви чете мислите и познава най-съкровените ви желания. Дори това да не отговаря съвсем на истината, поне се е постарал, мислил е за вас, когато го е избирал и го е направил от добри чувства или дори от любов.

Сравнявайте го само с по-лоши от него

Никога не го сравнявайте с по-добри от него: колко много помага в домакинската работа мъжа на Вили или колко скъпи подаръци Митко прави на жена си. Може да говорите какво не харесвате в мъжете на приятелките си и изтъквайте предимствата на неговия характер и най-добрите му качества.

Нищо лошо за майка му, сестра му

Кръвта вода не става. Дори най-безобидната забележка като „майка ти не може да готви“, „сестра ти е злобарка“, ще го засегне. Намерете начин да похвалите свекърва си. Ръководете се от правилото за най-близките му роднини – говорете или добро, или нищо.

Думите могат да убиват – спомнете си българската поговорка „Лоша рана заздравява, лоша дума не се забравя“ и „Три пъти мери, един път режи“.

Коментирай
10 rate up comment 3 rate down comment
:)) ( преди 11 години )
Да си щадим мъжете , за да могат те да ни мачкат ...оти никой не ги е научил като малки, как да си гледат жените!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
аСЯ ( преди 11 години )
За заплатата е много гадно, там се обиждат жесртоко става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
валя ( преди 11 години )
Ами за малка заплата не бих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
? ( преди 11 години )
Хахаха ... ако го кажем на жените те не биха се ядоса ... никога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар