Интимно

Обречена ли е връзката ни с по-млад мъж?

Има ли лошо в това да излизаме с много по-млади или много по-възрастни от нас мъже

27.11.2012г. / 13 15ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Напоследък възрастта сякаш започва да играе по-маловажна роля в отношенията между двама души. Особено откакто половата активност все повече се приближава до началото на половата зрялост. Много млади момичета ходят с по-възрастни от тях мъже и аналогично – много мъже излизат с доста по-възрастни от тях дами. Кои са причините за това и фатално ли е то?

Свързани статии

Трябва да правим разлика между възраст и зрялост – интелектуална и физиологична. В такъв случай, ако едно полово зряло и изключително интелигентно и самостоятелно момиче поддържа връзка с много по-възрастен от нея мъж, не би трябвало да има проблем. Има обаче една особеност – човек преминава през различни периоди от живота си, за да се развива, да усложнява съзнанието си, да си създава навици и да развие собствена философия за морала и принципите си. Възрастта може да бъде сравнена с превозно средство, чрез което преминаваме през определени фази от живота. Какво общо може да имат двама души, единият от които вече е минал през много от спирките по линията на живота. Явно затова огромен процент от двойките са с разлика от 3-4 години помежду си.

Мъже споделят, че интересът и привличането, които изпитват към конкретни жени, определено зависят от възрастта им. Една по-млада жена например би била много по-привлекателна, но не толкова интересна, колкото една по-възрастна от него. И аналогично – жените с повече опит привличат вниманието към себе си, но рядко могат да се сравняват по привлекателност с по-младите си конкурентки.

Тук идва моментът да се запитаме какво всъщност искаме от конкретна връзка – отдаденост, приключение, разнообразие? В момента, в който възрастовата разлика стане фактор, много е вероятно връзката да навлезе в критичен период, различията да изпъкнат и да се стигне до противоречия.

Интересно е как понятието „разлика“ се променя на фона на възрастта на двама души. Да вземем например 10 години разлика. Ако момичето е на 10, а момчето на 20 – първата реакция би била – „абсурд!“ Ако минат още 10 години – разликата ще е по-поносима, въпреки че като условие ще важи фактът, че момичето все още учи, а момчето вече работи например. Но нека скочим с още 20 години в бъдещето. Той на 50, тя на 40 – нищо ненормално. Ето значимостта на фактора „зрялост“ – годините не биха имали значение, ако не правехме съпоставка между тях и емоционалното и съзнателното развитие у човека. В крайна сметка, в резултат от образователните системи, социалната йерархия и т. н. се предполага аналогично развитие при всички хора. Съответно се изгражда и единно обществено мнение за отношението възраст-зрялост.

Една препоръка – разгърнете мирогледа си – и по-младите, и по-старите от нас преливат от потенциал и имат какво да ни предложат. Можем да научим много от тях, стига да овладеем морално-прагматичния подход – да придобием знания благодарение на взаимоотношенията ни с другия, но без да се възползваме безочливо от благоразположението му към нас.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Helga ( преди 7 години )
До коментиращия с име "аз": Виж, момченце, на повече от 60 години съм, сам прецени какво ме вълнува на тази възраст и какво не. Достатъчно дълго тъпча тази грешна земя и доста неща съм видяла и преживяла, за да твърдя това, което тълкуваш доста тъпо, по-точно както на теб ти изнася. Някъде да съм споменала, че имам пари??? Коландри си тогава дъртофелниците, играй си на любов, пък като му дойде времето, тогава му мисли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
Валко ( преди 7 години )
Аз пък да ви кажа.Аз съм на 27, а моята дама е с 20 години по-голяма. Не е богата нито тя, нито аз. Живеем в моята къща работим и изкарваме средни доходи. Въпреки всичко вече три години живеем заедно и двамата сме много доволни и нещата са супер Страшно много се уважаваме, секса е страхотен, ходим насам натам и всичко е страхотно. Аз не мога да разбера защо хората са толкова ограничени и защо това въобще се коментира. Къде е казано, че задължително мъжа трябва да е по-голям? Аз не знам да има такива писани правила освен в съзнанието на хората. Уважаеми дами и млади господа, ако сте решили да опитате по този начин да изживеете живота си действайте смело. Нищо няма да загубите най-много да спечелите едно страхотно усещане от това колко добре биха могли да се подредят нещата в живота ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 6 rate down comment
аз ( преди 8 години )
Helga, харчи си парите с кеф и си завирай вибратoра без да давашш акъл на по-влюбени от теб, ако изобщо си изпитвала такова чувстяо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 3 rate down comment
Helga ( преди 8 години )
Връзка между млад мъж и възрастна жена може да има само в два случая. Първо-ако жената е богата, за да я дои финансово. И второ-ако младият мъж съвсем е закъсал откъм женската част и не може да си намери жена на подходяща за него възраст. И в двата случая обаче по-възрастната жена трябва да мисли с главата си, а не с други части на тялото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар