Интимно

За какво да помислите преди да заживеете заедно

Общият дом е изпитание за връзката между двама души

31.01.2013г. / 17 30ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В един момент връзката между двама души преминава на различно ниво и единствено мисълта за споделени чувства и емоции не стига. На дневен ред идва въпросът за това как трябва да се подходи, когато и домът би могъл да стане споделен. Трябва ли да бързаме да се нанасяме в един апартамент заедно с любимия човек? Психолозите изреждат основните 5 неща, които трябва да се вземат предвид:

Как приемате мисълта за брака?

Въпросът може да звучи дори глупаво, но има разлика между това да сключиш брак с някого и това да положиш основи на друг вид съвместност. Много често след церемонията започват да се появяват съмнения за правилно или неправилно взетото решение въобще да се каже „да“ пред олтара. Ето защо да се бърза да се мисли за заживяване заедно, може да разклати отношенията ви.

Кой ще се грижи за финансите и задълженията по къщата?

Четем статии за домакинята у дома и работещия делови татко, но реално нещата са много по-сложни. Нищо чудно мъжът ви да върже престилката, а вие да следите сметките, данъците, плащанията и т. н. Открийте кой е по-вещ във всяко едно отношение и с общи усилия стигнете до консенсус за задълженията у дома.

Свързани статии

Какво значение за вас има спорът?

Когато живееш по-дълго с някого, започват да излизат наяве вредни и не толкова вредни негови навици, които могат да те подразнят особено много. Възможно е дори най-малкото нещо да предизвика спор помежду ви – наясно ли сте как ще го разрешите? Най-трудното нещо е да живееш с някого и да не можеш да го погледнеш спокойно в очите след грозен спор.

Как да издигнете сексуалния си живот на различно ниво?

Фактът, че сте заедно в собствения си дом и не ви притеснява присъствието на родителите ви, ще ви накара да чувствате секса като най-сетне получена награда след дълго чакане. Рутината обаче рядко влияе положително на дейността, независимо какъв вид е тя. Ето защо трябва да сте готови да проявите повече въображение и да разнообразите сексуалния си живот. В противен случай – точно неудовлетворяващият секс може да е причината за евентуална раздяла.

Всеки има нужда от малко време за себе си

Дори известната американска рок банда „Chicago“ („Чикаго“) пеят в една своя песен: „Дори влюбените имат нужда от почивка, от малко време отделно един от друг...“. Колкото и да обича някого, човек има нужда от време, колкото и кратко да е, в което да се почувства самостоятелен. Не забравяйте любимите си места из града – там, където сте се разхождали сама преди години. Там ще можете да подишате спокойно и да опресните мислите си, за да се върнете презаредени и готови за още споделени мигове с любимия.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
misila sam po tezi temi , no tova e na 4etiri o4i razgovor , v li4en jivot , BOKO znae ,,,zumo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар