Интимно

Странни неща, които влияят на връзката ни

Понякога споровете се раждат от глупави причини

28.02.2013г. / 17 02ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В една любовна връзка главните герои са обикновено само двама – влюбените един в друг партньори. И съвсем нормално е, техните чувства и емоции да се влияят главно от действията помежду им. Но понякога в тази съкровена за двамата души връзка се намесват и други фактори, които обаче могат да повлияят, както в положителен, така и в негативен план на любовта им. Някои от тези фактори дори са скрити от полезрението ни и почти не усещаме как могат да попречат на щастието ни. Ето кои са те:

Родителите на приятеля ви

Изследване на Университета в Мичиган показало странна тенденция – 20% от двойките, в които жената е много близка с родителите на любимия си, имат по-голям шанс за раздяла. Така че, ако не се обичате много-много със свекървата, това всъщност може би е добър знак.

Кучето ви

Повечето хора смятат, че присъствието на сладък домашен любимец у дома може само да сближи още повече двама души. На практика обаче се оказва, че скоро, след като двойката заживее заедно, влюбените доскоро започват неуморимо да се карат и то за кучето! Кой ще го изведе, кой ще го нахрани и измие, кой ще го заведе на ветеринар, темите за скандал са безброй. Класически развой на ситуацията е жената да обвини мъжът, че както се грижи за кучето им, така и ще се грижи за бъдещото им, някога дете. Разбира се, това едва ли ще се случи, но със сигурност поведението му спрямо кучето е показателно за неговото чувство за отговорност.

Пътят до работа

Ежедневното пътуване до офиса, безумният градски трафик и напрежението влудяват всички ни. Според изследване на шведски университет обаче този стрес, който изживяваме всеки ден, отивайки на работа, рефлектира върху отношенията ни с партньора. Ставаме все по-изнервени и напрегнати, тези наши чувства няма как да не повлияят на връзката ни. Според изследването, хората които всеки ден ходят на работа, имат 40% по-голям риск да се разделят с половинката спрямо хората, които работят на смени или от вкъщи.

Контрацепцията

Ползването на противозачатъчни хапчета или пък презервативи също може да породи големи спорове в една връзка. Понякога мъжът не е съгласен да използва кондоми и това става сериозна причина за появата на конфликт между двамата. А когато сексът не върви... нищо във връзката не върви.

Мобилният телефон

С появата на все по-усъвършенствани и високотехнологични мобилни телефони, нашето пристрастяване към тях става все по-силно. Непрекъснато говорим по телефона, постваме, споделяме и прекарваме времето си основно в занимания с него. Това обаче може да има сериозно отражение върху връзката ви. Добре е да ограничите работата с телефона, поне когато сте в компанията на любимия.

Коментирай