Интимно

3 опасни заблуди за връзката ви

Внимавайте в какво вярвате

10.07.2013г. / 10 10ч.
Нина Иванова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Тези неща, които ще изброим, се отнасят най-вече за брака, но ако живеете в сериозно обвързване без брак, също важат за вас. Разводите са вече много голям процент, затова е разбираемо, че женените двойки се притесняват за брака си и търсят начини да го укрепят. За да стане това, спрете да вярвате в следните три мита – отделете време и усилия, за да поправите нещата:

1. Вашият съпруг/съпруга е най-добрият ви приятел

 

Свързани статии

Всъщност вашата брачна половинка не би трябвало да е най-добрият ви приятел... защото това би било доста отегчително. По-скоро връзката ви ще остава жива и интересна, ако имате партньор, който притежава достатъчно сходни на вашите качества заедно с други черти, които са едновременно и леко дразнещи и очароващи ви.

Най-добрият приятел е обикновено някой, който страшно много прилича на вас. Но той не е достатъчно различен, за да създаде у вас страстта, която очаквате да имате в брака си. Затова, не се изненадвайте, че понякога ще намирате повече общи неща с други хора, а не със съпруга/ съпругата си. И това може да се окаже добре за връзката ви!

2. Не бива да си лягате сърдити

Понякога е добре да разрешите конфликта на момента. И все пак има други случаи, когато това не е възможно. Някои конфликти имат нужда от повече време, за да могат да бъдат разрешени. Ако се опитвате да „оправите нещата“, преди да си легнете, това може просто да доведе дотам, че да се скарате още по-люто. По-добре изчакайте да мине една нощ и на сутринта ще усетите колко по-добре се чувствате и как вчерашната караница ви е изглеждала пълно безумие.

3. Сексът решава проблемите

Не, той само ги отлага във времето. Разбира се, че е много приятно да разрешите спора временно със страстно гушкане под завивките, но това е само за момента. Проблемът ще остане да виси във въздуха и ако не вземете по-сериозни мерки от целувки и прегръдки, той няма да се разреши, а ще се разраства докато не стане почти фатален за връзката ви. Разговаряйте и решете недоразуменията, преди да е станало толкова късно, че и сексът да не ви помага.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Не разбирам, но спор ( преди 10 години )
1. Моят мъж Е най-добрият ми приятел. Мога да споделя всичко с него и знам, че ще получа подкрепа и разбиране. Приятелството между нас вдъхва живот във връзката ни и аз се нуждая много от него не само като от любим, но и като най-добър приятел. Много по-добре да си споделя проблема с него, с който сме едно семейство, отколкото с мним приятел/ка, които не са си поставили за цел добруването на моето семейство, както аз и мъжа ми.2. Може и да е по-добре да си легнеме малко сърдити един на друг и да поспим, преди да решим един проблем, но ако нещо между нас не е наред аз не мога да заспя, нито пък той. Така стигаме до точка три, която в послените 11 години се явява най-доброто средство да си оправиме отношенията и някои търкания.3. Сексът, когато сте се скарали може да оправи всички проблеми. Това трябва да знае всяка жена. Дайте на мъжа си всичко, което желае в леглото от вас, и той ще ви обича за вашата отдаденост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар