Интимно

Мастурбацията е полезна за физическото и емоционално здраве

Според една статистика 95 процента от мъжете и 89 процента от жените се доверяват на мастурбацията

22.07.2013г. / 17 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Въпреки че за някои хора тя е тема табу, според една статистика 95 процента от мъжете и 89 процента от жените се доверяват на нея. Мастурбацията. Онзи момент, в който сме сами със себе си, нашите еротични фантазии, стимулирайки най-горещите точки по тялото, за да достигнем до оргазъм.

Свързани статии

Някои хора се срамуват, но този акт на самозадоволяване е напълно нормален. Мастурбацията носи със себе си много ползи за здравето. Някои от тях са:

Мастурбацията помага да намалим напрежението. Когато мастурбираме, в тялото настъпват няколко взаимносвързани процеси. Притокът на кръв се повишава, дишаме учестено, имаме учестено сърцебиене. Всички тези неща, които ни се случват, игнорират стреса и дават път на положителните емоции.

След като сме мастурбирали спим по-добре. Както по време на полов акт, така и когато се самозадоволяваме, тялото ни отделя окситоцин и ендорфин, което ни кара да се чувстваме добре. Спокойно можем да кажем, че мастурбацията е лекарство срещу безсъние.

Мастурбацията засилва дейността на имунната система.

Мастурбацията помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища.

Тя помага при еректилна дисфункция. При тези мъже, които имат проблем с ерекцията, мастурбацията може да облекчи това неразположение. При други, които се наблюдава преждевременна еякулация, мастурбацията може да им помогне да контролират този процес.

Не се срамувайте да говорите за нея с партньора си. Тя може дори да заздрави връзката между вас.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
sexmashiiine ( преди 10 години )
4uwal sum 4e predi sex e nai-dobre da mastrubira jenata i posle da se nanizwa... bez da 4aka.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
кики ( преди 10 години )