Интимно

Уроци за любовта от „50 нюанса сиво“

Обърнете внимание на комуникацията с партньора

26.10.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В любовта всеки се учи от предишни връзки, от чужди съвети, от книгите. За тези, които обичат да четат и им допада любовният жанр в литературата, най-точно разбират какво е да учиш за любовта от книгите. Няма как отново да не се спомене една трилогия, която скоро ще бъде заснета и на лента „50 нюанса сиво“.

За някои звучи банално, според други твърде много се шуми около нея, а за тези, които са чели романа и по някакъв начин ги е докоснал, знаят, че любовта има различни измерения. Има ли нужда да се учи за любовта или трябва да се следват само събитията, които се случват? Как една история за дълбоките отношения между мъжа и жената може да учи за това как да се обича?

Книгата разкрива много повече от садо-мазо секс. Трябва да можеш да четеш между редовете, за да откриеш посланието на думите, които те крият в себе си. Има няколко урока, които ще научите, ако решите да й посветите част от вашето време. Уроци за любовта. Съветваме ви да я четете заедно с половинката ви.

Комуникация

Много връзки, които са имали бъдеще са били прекъснати заради лоша комуникация или по-лошо – липса на такава. Когато сте потиснати, щастливи, влюбени дайте свобода на мислите си. Споделете радостта или тъгата си. Само така ще се научите да бъдете едно цяло. В любовта всеки трябва да е съпричастен към тъгата или радостта на половинката си.

Не се съгласявайте със всичко и на всяка цена

Тези, които са чели книгата знаят, че главната героиня Анастейжа определено не е от тези, които лесно се поддават на манипулация от страна на половинката си. В една връзка компромисите са нещо, без което тя няма как да просъществува или поне не дълго време. В любовта ще се налага понякога да жертвате собствените си интереси. Но не забравяйте, никога не правете нещо, което не желаете и ако ще се правят компромиси, нека те да са от двете страни.

Свързани статии

Романтика

Всеки иска да изживее поне един миг на романтика от романа. Живописно място, приятна музика, приглушена светлина, а любимият човек е целият ти свят в този момент. Не спирайте да се изненадвате. Правете по-често малки усмихващи жестове към любимия. Диск с музика, хубава книга, домашно приготвена торта и т. н. Накарайте човека до себе си да ви почувства, само така той ще може да върне същото към вас. Може да ви звучи престорено, но една от подправките на силната връзка между мъжа и жената е именно романтиката.

Никога повече скучен секс

Сексът може да се превърне в рутина по всяко време. Говорете за секс. Споделяйте вашите фантазии, реализирайте скритите сексуални желания. Дайте свобода на страстта си.

Коментирай
Свободно време