Интимно

Обидите по време на скандал, които трябва да премълчите

В гнева си изричаме много прибързани и грозни неща, но думите винаги се помнят

15.11.2013г. / 16 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

При бурна кавга с партньора често от устата ни излизат думи и изрази, които не сме предполагали, че някога ще помислим за него. Но в момент на афект и силна ярост, вбесени от поведението на нашия възлюбен, се случва така да реагираме, че дори и разярен тигър да бледнее пред нашето избухване.

Но не би било никак зле и да помислите как подобна реакция би се отразила на вашата връзка в бъдеще, особено, ако често ви се случва да избухвате. Има думи, които обиждат неимоверно и е трудно да бъдат преглътнати, а е и много възможно, след като ви отмине ядът, да пожелаете да ги върнете назад. Но това е невъзможно. Затова, ако цените мъжа до вас, имайте предвид, че той ви обича, дори и когато сте наранена, ядосана, гневна. Но това, което никога няма да ви прости е обидата и тя не се забравя.

1. Същият си като баща си

Казвайки това, вие не само обиждате партньора си, а го и наранявате, използвайки нещо, което той самият ви е споделил за баща си. Подобна обида ще нарани мъжа до вас, но и ще направи вредата още по-непоправима, разрушавайки доверието помежду ви.

2. Искам развод

Кажете ли тази фраза, имайте предвид, че ще е много трудно да върнете думите назад. Ясно е, че ги казвате афектирана, но все пак са твърде сериозни, за да ги изричате ей така. За партньора ви това ще е знак, че при най-малкия проблем вие се плашите и сте готова да се разделите, но не и да се борите за брака си.

3. Ти си такъв кретен!

Ясно е, че приятелят ви ви е ядосал ужасно много, постъпил е глупаво, може би дори ви е наранил много болезнено. И все пак, да го обиждате, че е глупак, кретен и идиот, е обида най-вече за вас, защото сте с такъв човек. А след това е голяма обида и за мъжкото му его, така че по-добре смекчете обидата с нещо от типа „Колко си недосетлив“.

4. Не мога да те понасям!

Свързани статии

Със сигурност има и такива моменти, в които ви е трудно да гледате лицето му. Толкова ви е ядосал и наранил, че ви се иска да го издерете. И все пак, не му го казвайте. Рискувате да се простите с партньора си след подобно избухване. Обидата е твърде жестока и болезнена, и колкото и пъти после да се извините за думите си, те ще останат в съзнанието му.

5. Всичко е по твоя вина

Възможно е по-голямата част от вината да е в негова „полза“. Обаче знаете, че за всичко случило се в една двойка, отговорност носят и двамата. Така че, когато го обвинявате за грешка или трудно простима постъпка, не забравяйте, че и вие сте грешили и пак ще грешите. Животът е такъв, няма как. Но ако винаги обвинявате само мъжа за нередностите във връзката, рискувате да останете без връзка...

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Bigfoot ( преди 10 години )
Къде отиде "В леглото си кръгла нула!" ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време