Интимно

Избор на партньор според темперамента му

Кои видове темперамент са подходящи за съвместен живот?

21.12.2013г. / 16 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Холерици

Холерици и флегматици – възможно най-точната комбинация за тези два темперамента. Холериците обичат винаги да държат нещата и околните под свой контрол, а единствените, които биха го позволили са флегматиците.

Холерици и сангвиници – независимо кой от двамата е мъжът и кой жената, този вариант е особено неприятен, изпълнен със скандали, дори боеве. Никой не желае да живее в дом, постоянно изпълнен с крясъци и юмруци. Разногласията няма да престанат никога заради желанието и на двамата да бъдат доминиращи.

Холерици и меланхолици – холерикът ще се опита да контролира меланхолика, но меланхоликът ще прецени ситуацията, ще я обмисли добре и ще реши какви ползи може да извлече от този дългосрочен съюз. А след като той приключи спокойно ще може да върши онова, което е намислил.

Двама холерици е необичайна комбинация, тъй като и двамата ще настояват да поемат контрола върху другия. Способни са дори да разделят семейния бюджет на „мое“ и „твое“ – всеки да си знае парите!

Флегматици

Флегматици и сангвиници – ето това се казва сродни души. Сангвиниците са отворени в чувствата си, не са прикрити, също като флегматиците. Двамата се допълват изключително добре.

Флегматик и меланхолик – не изразяват чувства един към друг, колкото и да се обичат, не го изричат. Флегматиците имат нужда да го чуват всеки ден, дори и да го знаят. И не само това – имат нужда да чуват от половинката си, че са красиви, харесвани, ценени. Но меланхолиците не правят това. Това е предпоставка в дългосрочен план за възникване на разногласия помежду им.

Флегматик и холерик – подходящи са за дълъг брачен живот. В такъв съюз цари разбирателство. Холерикът е вманиачен в контрола над всичко, а флегматикът обича да бъде насочван, така че всичко е в хармония.

Двама флегматици – те никога няма да съумеят да вземат каквото и да е решение по какъвто и да е въпрос. Никаква крачка напред не ви очаква години наред, ако попаднете в такава връзка. Промяната и напредъкът са някакви понятия дълбоко в съзнанието, но неизпълними на практика.

Коментирай