Интимно

Как да покажете, че нямате интерес към него

Внимавайте с комуникацията и езика на тялото

28.01.2014г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

На почти всеки се е случвало да бъде ухажван от човек, към когото няма интерес. Това е причина за пораждането на ситуации, които често могат да бъдат с неприятен край. Показването на незаинтересуваност изисква търпение, любезност, но понякога и по-директен отказ. Вижте как да покажете на нежелания ухажор, че нямате чувства към него.

Бъдете учтиви

Егото на мъжете е в пъти по-голямо от това на жените. Ако нежеланата персона е от мъжки пол, запазете добрия тон до колкото е възможно. Същото се отнася и ако дамата, която е проявила интерес не е желана. Грубата изповед би наранила отсрещната страна, което нерядко може да бъде причина за задълбочаване на проблема. Добрият тон е начинът да избегнете бъдещи проблеми.

Бъдете директни

Често учтивостта и добрият тон биват пренебрегнати от нежеланата персона, особено когато отсрещната страна преминава определени граници. В ситуации, в които вашето лично пространство, интереси и търпение са нарушени, директността е най-доброто решение за изясняване. Просто кажете, че нямате интерес, че компанията не вие приятна и не мислите, че някога бихте могли да имате каквито и да било отношения.

Свързани статии

Поддържайте дистанция

Когато знаете, че даден човек има чувства и интерес към вас, но ви е не, добре е да се дистанцирате от него. Това означава да отказвате поканите за среща от негова страна и в ситуации, в които няма как да бъде избегната срещата между вас (ако сте колеги например) да следите за езика на вашето тяло. Езикът на тялото може да говори много повече от думите. Чрез невербалната комуникация винаги бихте могли да покажете, че не сте заинтересувани от отсрещната страна.

Внимавайте с комуникацията и знаците, които подавате

Често, въпреки че нямате интерес към човека срещу вас, вие волно или неволно му подавате погрешни сигнали. Приятелски настроеното поведение, езикът на тялото, жестовете, закачките и всичко останало, което правите и казвате, може да бъде прието като шанс за отсрещната страна, че рано или късно между вас може да се получи нещо. Погрешната комуникация и сигнали често създават сложни ситуации, измъкването от които понякога е трудно. Избягвайте да казвате „Нека бъдем просто приятели“...

Избягвайте да казвате, че не сте готови за връзка, особено ако думите ви не отговарят на истината

Това винаги се приема като лъч светлина от отсрещната страна и въпреки че на момента се чувства отхвърлена, тя ще продължава да се надява на нещо. Това означава, че няма да може да се отървете от нежеланата личност.

Ако сте ухажвани от човек, към когото нямате интерес и имате щастлива връзка с друг, трябва ясно да покажете, че имате половинка до себе си, на която държите. Ако имате разумен човек срещу себе си, то той би се оттеглил. В някои случай отсрещната страна става още по-настоятелна и може да създава проблеми. Ето защо споделете на половинката си за проблема преди той да се е задълбочил.

Коментирай