Интимно

Сигнали, издаващи сексуално привличане

Изпотяването например

04.02.2014г. / 11 31ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Дори да не можете да опишете идеалния за вас тип мъж, когато той се появи около вас, тялото ви започва да издава сигнали, че привличането вече е налице! Вниманието ви вече е грабнато, остава да опишем знаците, по които да разберете, че си падате по него.

Сърцебиене

Ако сърдечната ви честота се ускори, когато той мине покрай вас или ви заговори, това е сигурен знак, че си падате по него. Това е естествена физиологична реакция на организма, която е в основата на легенди като тази за Купидон и пронизаното от неговата стрела сърце.

Но всъщност мозъкът е отговорен за тази физиологична реакция, не сърцето. То започва да бие след като мозъкът стимулира повишаването на хормона норадреналин, който ускорява сърдечния ритъм.

Изпотяване

Изпотяването на дланите обикновено е вторият най-чест манифест на привличането. Импулсите, които отново мозъкът изпраща към кожата и отделителната система, предизвикват активация на потните жлези. Хормоните, които в този момент рязко се повишават (допамин, норадреналин и серотонин) провокират повишена секреция на потните жлези, което е издайник на сексуалния ви интерес.

Свързани статии

Разширяване на зениците

Благодарение отново на допамина, нервните окончания в окото провокират съкращаване на мускулите, което разширява зениците. Този прословут втренчен и замислен любовен поглед е възпят в не една и две балади, посветени на любовта.

Неволно имитиране

Когато говорите с някого, когото харесвате или сте на първа среща (която често е доста смущаваща), неволно правите същите жестове, каквито прави човекът срещу вас. Ако той си подпре брадичката с ръка, несъзнателно и вие го правите. Същото важи и за докосване на косата, сплитане на пръстите и още много подобни жестове.

Изследванията показват, че жените си падат по мъже с по-нисък тембър на гласа. Инстинктивно жената бива привлечена от басовите тонове, които според учените подсказват за мъжественост, сила и власт.

Коментирай