Интимно

Мъжете с по-широки лица са по-предпочитани за краткотрайни връзки

Такива мъже са приемани като по-агресивни, по-егоистични и по-малко надеждни

16.02.2014г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Възможно ли е силният пол да привлича дамите според контурите на лицето? Според проучване има връзка между контурите на лицето при мъжете и избора на дамите. Изследването е публикувано в сп. „Psychological Science “ и установява, че жените, които търсят краткосрочни взаимоотношения, най-често избират мъже с по-широки лица като Дейвид Бекъм, Джерард Бътлър и Джони Деп.


В изследването малко повече от 150 мъже е трябвало да се срещнат с дами на възраст между 18 и 32 години. След срещите на двата пола учените установили, че дамите намират за по-привлекателни и доминиращи сред участниците мъжете, които са с по-широки лица.

С помощта на компютърен софтуер са били измерени ширината на лицата на мъжете. За мъжете с широки контури на лицето се смята, че са по-доминиращи, агресивни, и това е причина те да бъдат предпочитани от дамите за краткотрайни взаимоотношения.

Свързани статии

Образът на лошото момче винаги е бил интерес за нежния пол. В предишни проучвания резултатите са били сходни с резултатите от това изследване. В него се споменава, че мъжете с по-широки лица, което е свързано с по-високите нива на тестостерон, са приемани като по-агресивни, по-егоистични и по-малко надеждни.

В друго проучване представители на силния пол са посочили, че когато търсят флирт, вниманието им биха привлекли жени, които са с по-женствени черти.

Снимка: Reuters

Коментирай