Интимно

Астмата помрачава сексуалния живот

Как да редуцираме астматичните пристъпи, за да се насладим на пълноценен секс

24.03.2014г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow

Снимка: Outnow

Сексът е част от сладостите в живота. Той е не само необходим за здравето на една връзка, но и за вашето собствено. Но понякога сексуалният живот може да бъде засегнат и една от причините е астмата.

Астматичните пристъпи като хрипове, задух и стягане в гърдите могат да помрачат сексуалния ви живот, и то драстично при неовладени пристъпи. Когато се случи да имате пристъп по време на сексуален акт, удовлетворението от него се помрачава, а дори цялото преживяване може да се наложи да бъде преустановено.

Как може да бъде предизвикан пристъп по време на секс?

Сексът включва комбинация от физически движения и увеличава дихателната честота. Тези два фактора могат да причинят астматичен пристъп в този момент. Екстремните емоции също могат да влошат състоянието. Освен това, някои хора усещат симптомите на астмата по време на секс почти постоянно, като се стараят да овладяват поривите на дихателна затрудненост.

Свързани статии

Как се контролира астмата по време на секс?

Ако сексуалният ви живот страда прекалено много заради астмата е добре да се консултирате с лекаря си по този въпрос, колкото и неудобен да е той. Лекарят ви може да ви предпише бронходилататори (лекарства, отпускащи спазмите в бронхите по време на пристъп). Така горните и долните дихателни пътища ще се успокоят и ще можете да вдишвате нормално количество кислород.

Съвети за нормален сексуален живот

  • Променяйте позите – избягвайте да упражнявате прекомерен натиск върху гърдите. Сменяйте постоянно позите, за да избегнете пристъп.
  • Забавете темпото – сексът не е състезание, а удоволствие. Можете да експериментирате с различни техники за доставяне на удоволствие. Не е задължително те да са бързи!
  • Сменете времето за секс – ако имате наблюдения, че късно вечерта сте по-склонни да имате пристъп, опитайте сутрешния секс!
  • Пушене – астматиците трябва да се въздържат от пушене. То допълнително утежнява състоянието им .
Коментирай
Свободно време