Интимно

Отворена връзка – какво да знаем преди да я започнем?

Един авантюристичен модел на интимност

02.04.2014г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Ако сте се изморили от сивотата на дълготрайната си връзка, но не искате да прекратявате отношенията си, вероятно сте обмисляли варианта „отворена връзка“. Немного двойки дръзват да пристъпят към този модел на взаимоотношения, защото има голяма вероятност да досъсипят връзката си и в крайна сметка да се разделят.

Този вариант е една от опциите за спасяване на интимните ви отношения, но не всеки е готов за нея. Какво трябва да имате предвид, преди да се впуснете в този авантюристичен модел на интимност?

1. Проверете стабилността на отношенията ви. Отварянето на връзката може да е несигурен ход. Това е емоционален риск, като еквивалент на който метафорично можем да посочим стар и тесен дървен мост или тясна пещера, пълна с камъни. При всички положения за да запазите връзката си тя преди всичко трябва да е много здрава.

2. Подгответе се да бъдете ревниви. Ревността е пагубна в много случаи, особено ако е болезнено патологична. Тогава тя може да се превърне в повод за раздяла. Дори и при най-добрите обстоятелства, все някога се появява повод за ревност, а ако изберете отворен модел на връзка – тогава още повече! Ако сте прекалено ревниви, този модел не е за вас.

3. Говорете с всички участващи страни. Ако всички партньори в една отворена връзка се познават е добре да съставите свои собствени правила за модела, който смятате да поддържате. Яснотата е от решаващо значение. В противен случай се получава просто поредица от безразборни връзки, които не могат да се нарекат отворена такава.

Свързани статии

4. Бъдете гъвкави. След като установите правилата се разберете добре какво ще бъде позволено и какво не в новия модел на връзката ви – с какви хора ще можете да се срещате и с какви – не.

5. Помислете за списък със забранени неща. Всичко трябва да има граници, дори и отворената връзка. Нали е връзка, все пак! Например, да нямате право да поддържате интимни отношения извън вашата връзка с колеги или близки и на двамата приятели.

6. Това не е бързо решение. Много хора си мислят, че отворените връзки се решават просто ей така и границите падат, чувствате се отново свободни и всичко е наред. Не е съвсем така. Ако имате дълбоки проблеми във връзката си, отварянето й може и да влоши повече нещата.

7. Забавлявайте се! В крайна сметка нали това е целта на отварянето на връзката! Ако обичате да се свързвате с различни хора по различен начин – направете го! Ако сте любопитни – впуснете се в търсене! Ако сте ревниви – счупете оковите! Ако не вярвате в моногамията – просто изберете отворения модел на интимна връзка!

Коментирай
6 rate up comment 4 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Абе, мъж, вече не живеем в древни времена, ИЗЛЕЗ ОТ ПЕЩЕРАТА, вече жените имат много мъже, не разбра ли, с тва мислене ще си носиш рогата, докато се правиш на много хитър...Спя, с когото си искам, и хич не ми пука за тебе и смотаната ти жена...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 9 rate down comment
мъж ( преди 10 години )
Ани, още от древни времена се знае че за един мъж е естествено да има повече жени, а за жената да си стои с своя мъж и да си гледа семейството. Не ми ги изкарвай читави тия върти опашки. Или ти си от тях можеби?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 3 rate down comment
Ани ( преди 10 години )
Драги, за една връзка трябват двама, забрави ли? Ако жените в отворена връзка не са цвете за мирисане, мъжете в същата връзка какви са, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
мъж ( преди 10 години )
Да не казвам какви са жените в тия връзки, че *** ще ме изтрият че пиша неценрузни неща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 10 години )
подобни връзки не са мен и мисля, че малко хора биха се вписали в тях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
чЕ ЗАВЪРШВА С НОВА - ЗАТВОРЕНА...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар