Интимно

Изненадващи причини за появата на еректилна дисфункция

Заболяване на венците и устната кухина

05.04.2014г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Милиони мъже по света страдат от проблеми с ерекцията. Причините за появата на еректилната дисфункция при мъжа могат да бъдат многобройни. Най-честите са депресия, умора, стрес, несигурност и нехаресване на тялото си, диабет и други. Има и няколко изненадващи причини, които също крият риск от появата на този проблем. Вижте някои от тях.

Медикаменти за лечение на косопад и простатни проблеми

Някои лекарства, които лекуват мъжки косопад и проблеми с простатата могат да окажат негативен ефект върху сексуалната функция на мъжа. Според специалисти тези медикаменти действат намалявайки количеството на дихидротестостерон, циркулиращ в кръвта.

Дихидротестостерон е мъжки полов хормон, който помага за поддържането на сексуалното желание и нормална еректилна функция. Приемайки някои медикаменти за намаляване на проблеми свързани със загубата на коса и облекчаване на пикочните пътища, в организма настъпват и хормонални промени, които могат да нарушат ерекцията.

Заболяване на венците

Проблемите със здравето на устната кухина могат да бъдат причина за появата на редица други неразположения като еректилна дисфункция. Пародонтитът е сред най-честите възпалителни процеси на венците, които се отразяват на сексуалното здраве.

Заболяванията на венците и устната кухина подсказват за цялостно влошено здравословно състояние. Това повишава риска от сърдечни болести, а също така и от проблеми с ерекцията. Проблеми с венците често могат да се дължат на намален приток на кръв към венците, което значи, че притокът на кръв може да бъде намален и в други части на тялото.

Свързани статии

Колоездене

Оказва се, че за мъжете колоездачи, които прекарват повече от три часа на седмица на колелото, има риск да получат умерена до тежка еректилна дисфункция. Седейки върху седалката на колелото се оказва натиск върху нервите и артериите, пренасящи кръвопотока към пениса. С течение на времето те биха могли да се повредят и това да доведе до еректилна дисфункция.

Високо кръвно налягане

За да поддържа един мъж добра ерекция трябва да има здрави кръвоносни съдове и добър приток на кръв към половите органи. Високото кръвно с течение на времето нанася сериозни щети върху кръвоносните съдове, което ги затруднява в транспортирането на кръв.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
kade e sega onaq macka s boiko da se izkaje pri nego kak e biva li go :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар