Интимно

Как се усложнява сексът, когато вече имате деца

Как да се скриете от любопитните детски очички?

04.04.2014г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Представете си как се променя сексуалният ви живот след като на бял свят се появи отрочето ви – плодът на онзи бурен младежки секс, който толкова ви липсва. Докато малчуганите са още малки вие непрекъснато сте изтощени покрай тичането около тях и останалите десетки ангажименти, които имате, че интимността остава някъде в спомените.

Но представете си следната ситуация! Вие лежите на спалнята, между вас- детето спи. Неволно докосвате мъжа си с крак, той ви отвръща и така се пробужда едно леко позабравено желание. Но какво да правите – детето е до вас?!

Ако детето е под 6 месеца, вероятно изобщо няма да разбере какво се случва, дори и да се събуди и да ви види. Малко вероятно е, че ще се получи някакъв проблем, смятат психолози.

Друга ситуация! Детето ви е вече на годинка и малко. То си лежи в неговото креватче, вие и съпругът ви – във вашето. Започвате да се отдавате на интимни ласки и изведнъж установявате, че детето се е изправило на детската кошарка и ви гледа втренчено.

Свързани статии

Ако детето ви е около 2-годишна възраст вероятно вече има изградени някакви представи за добро и лошо и вашите ласки могат да бъдат изтълкувани като „тати наранява мама“. Какво да направите? Просто преместете детето в друга стая на „безопасно“ място. Малко вероятно е да му остане травма. Но вече трябва да внимавате къде правите секс, защото любопитните детски очи ще ви следят все по-зорко.

Детето ви вече е в предучилищна възраст и заспива в леглото с вас. Въпреки, че вече е голямо, има собствено легло или стая, предпочита да заспива между вас двамата. В тази възраст никак не е добре да ви виждат как правите секс. Това не означава, че трябва да загърбите интимните си отношения, просто повишете вниманието и бдителността си. Най-важно е благополучието на детето, в крайна сметка.

При 5-6-годишните любопитството е много силно изявено. Характерно е за тази възраст да ви наблюдават зад открехнатата врата, така че трябва да сте изключително внимателни. 5-годишните деца не са съвсем подготвени какво точно представлява сексът, нямат изградени ясни представи, затова ще го интерпретират като насилие. А това от своя страна може да доведе до други психологически проблеми, но не е задължително.

Затова се препоръчва по-голяма стриктност в този период.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Така се усложнява, че го нема ))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар