Интимно

Към кой тип двойка спадате?

Всяка двойка си има преобладаващ стил на поведение

25.04.2014г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички си мислим, че сме индивидуални, неповторими и различни, но всъщност в двойките се повтарят няколко типа взаимоотношения, които общо взето се повтарят в различни варианти. Истината е, че сексуално и емоционално всички ние си приличаме в известна степен повече, отколкото се различаваме.

Всички двойки са комбинация от различни вариации на тези типове връзка, с които ще ви запознаем, а вие ще определите към кой вид спадат вашите взаимоотношения и ще прецените какво можете да промените, за да внесете допълнително страст и разбирателство.

Разбира се, всяка двойка си има своя преобладаващ стил на поведение, така че ще се въздържаме от определения като „перфектният стил“, защото вярваме, че всеки модел може да бъде перфектен – важното е да изберете точния за вас и той ще се превърне в такъв!

Емоционално несвързаната двойка

Любов: „Несвързаните“ не просто пазят своите индивидуалности чрез постоянно извършване на дейности отделно от партньора си, а дори се ужасяват от прекомерното навлизане в личното пространство.

Секс: Сексът с „разединител“ е малко като да правиш любов с призрак: „Аз съм тук, ти къде си?“. Някои партньори дори си измислят извинения, само и само да спят в различни стаи. За тези двойки сексът е на последно място, а връзката прилича по-скоро на договор с взаимни облаги, отколкото на връзка.

Страстната двойка

Любов: Тези двойки са досущ като екранните любовни двойки, безумно влюбени един в друг, които са готови да умрат в името на любовта си. Нещо като любовта от приказките в модерен вариант. Често партньорите са противоположности по темперамент, но затова се и привличат – заради техните различия. Тези двойки се влюбват бързо и силно. Страстта е изгаряща в началото, но често се унищожава от битовизма.

Секс: Той е страстен и по много. Тези двойки са ненаситни в повечето случаи. Колкото по-отдаден е сексът, толкова по-добре!

Свързани статии

Свръхслята двойка

Любов: Тези двойки са не просто слети, при тях не си личи къде свършва единият и къде започва другият. Буквално! Попитайте нещо Нея и Той ще ви отговори! И обратно!

Секс: Сексът изглежда малко като кръвосмешение, защото те действат като близнаци повече, отколкото като любовници. Тяхната основна цел е да си угодят един на друг, така че в отношенията им няма абсолютно никакво напрежение. Ако някой предложи секс игра – другият неминуемо ще я хареса.

Състрадателната двойка

Любов: Те са сродни души. Отношенията им са здрави и силни. Те са много ангажирани един с друг, обикновено връзката им трае с години. Те правят повечето неща заедно и се доверяват напълно един на друг.

Секс: Сексът не е точно горещ, по-скоро приятелски и спокоен. Той просто не е приоритет за този тип връзка. Но за мнозина този вид обвързване е удовлетворяващ.

Практичната двойка

Любов: Тези партньори ги обединява нещо, независимо дали са парите, външният вид, социалният статус, удобството или партньорството, те са неразривно споен екип.

Секс: Сексуалната страст може да липсва в началото, но ако има истинско желание и устременост към една цел, това подклажда огъня.

Здравословната двойка

Любов: При този тип двойки балансирането на отношенията е изключително деликатно. Те пазят своята индивидуалност, но същевременно ревностно закрилят и партньора си. Всичко в тяхната връзка е съгласувано с другия. Те не се карат, а спорят и то само, когато е нужно. Връзката им се характеризира с баланс и уважение.

Секс: Тъй като и двамата се грижат за собствените си сексуални потребности, както и за тези на другия, сексът обикновено е задоволителен.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
titi ( преди 9 години )
otkoga na li4nata liubov se gleda kato po u4ebnik ? nali jiveem , vinagi ima raznoobrazie dori pri edni i sa6ti dvoiki ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
! ( преди 9 години )
До Анонимен: Да, то си го пише в текста в началото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
клишета, във всяка двойка има по нещо от всеки тип
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време