Интимно

Какво намалява женското либидо?

Как да се справим?

06.06.2014г. / 12 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Често срещано оплакване при жените е загуба на либидо. В повечето случаи психиката на жената е в основата на загубата на сексуално желание. Жените правят секс с цялото си същество, не просто така, заради първичното желание.

Но съществуват и много други причини, които са предпоставка за загуба на либидото. Всички те са фактори, които предизвикват неразположения и тревожност. За да подобрите сексуалното си състояние и настроение, вижте на кои неща трябва да обърнете повече внимание.

Сън

Либидото е само една от многото области, засегнати от лошия сън. Той е важен компонент на цялостното здраве на организма. Неговата дажба трябва да се взима в пълен размер, без компромиси.

Ако ви е трудно да заспите или имате неспокоен сън, опитайте малко вечерни упражнения за подобряване на съня – йога, лека храна, гореща вана или ароматерапия.

Стрес

Ако стресът е основен причинител на спад в либидото, значи трябва сериозно да поработите върху редуцирането на стресовите фактори. Масаж, упражнения, каране на колело – всякакви приятни дейности могат да бъдат инструменти за преодоляване или поне намаляване на стреса.

Яденето на здравословна, лека, но питателна храна също е от значение. Намаляването на рафинираната захар също е от голямо значение – помага да запазите теглото си в оптимални норми, което от своя страна увеличава либидото.

Свързани статии

Хормонални проблеми

Умората често е основен фактор за либидото. Ако организмът ви се преуморява през деня, вечерта последното нещо, което ще ви се иска да правите, е секс. Умората причинява промени в хормоналните нива – тестостеронът намалява, а това снижава и либидото.

Освен това при високи нива на стрес се покачват и други хормони, като кортизолът, например, които са предпоставка за влошаване на общото настроение и либидото.

Билки

Още от древността билките са помощници на хората за подобряване издръжливостта при полов акт, както и качеството на секса. Женшенът влияе добре на либидото, отразява се добре на настроението и има успокояващ ефект.

Зеленият чай също изобилства от съставки, които оказват положително влияние върху сексуалното желание и половата мощ. Има лек успокояващ ефект, който помага на ума да се фокусира и по-специално върху намаляването на стреса. Това поддържа мозъка в бодро състояние за по-дълго време, което способства за подобряването на сексуалната функция.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Ekspert ( преди 9 години )
Либидото намалява с възрастта. Сексапилът също. При мъжете е също, но 15 години по-бавно (средно)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време