Интимно

10 факта за женската мастурбация

Най-дългият регистриран женски оргазъм в следствие на мастурбация е с продължителност 43 секунди

15.07.2014г. / 17 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Мастурбацията е специален момент за всяка жена, в който изучавайки най-чувствителните места по тялото си, достига силна възбуда и оргазъм. Тя може да включва клиторна стимулация, или по-дълбоко проникване, използвайки вибратори или друг вид секс играчки.

Въпреки че за някои жени тази тема е все още табу, мастурбацията има много ползи за женското здраве. Тя подобрява настроението, осигурява спокоен сън, може да намали болката и повдига самочувствието.

Мастурбацията освен ползи за здравето може да помогне за заздравяването на интимната връзка, както и за подобряването на сексуалния живот. Вижте какво още може би не знаете за женската мастурбация.

Според редица изследвания повече от 50% от жените мастурбират. В някои от проучванията тези цифри стигат до 92%.

Жените, които водят редовен полов живот мастурбират повече от тези, които не го правят.

По време на мастурбация женското тяло произвежда хормон, наречен естроген. Той спомага за това дамите да имат млада кожа и красива коса.

Може би ще ви изненада, но 4 от 10 жени предпочитат мастурбацията пред секса.

Свързани статии

Жените, които имат по-високи нива на хормона тестостерон са по-склонни да мастурбират, за разлика от тези с ниски или нормални нива на хормона.

53% от жените използват вибратори, когато се забавляват сами със себе си.

Викторианските лекари са били първите, които създават вибратори, като начин за лечение на жени, страдащи от нервност и депресия.

48% от жените мастурбират веднъж седмично, докато 22% от жените всеки ден.

Мастурбацията може да облекчи редица болки, но не само това. Жените, които мастурбират, намаляват значително риска от гъбични инфекции, изграждайки резистентност към тях.

Самотните дами мастурбират по-рядко за разлика от тези, които имат партньор до себе си.

Коментирай