Интимно

Защо не ви се прави секс?

Причините

26.07.2014г. / 16 34ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сексът е прекрасно изживяване, което не само доставя удоволствие, но и прави интимността между двама души още по-дълбока. Но понякога либидото спада – дали с времето, дали поради друга причина.

Но каква може да е причината? Замисляли ли сте се защо не ви се прави секс? Ако е така, значи нещо вероятно не е наред!

Вагинална сухота

Ако имате проблеми с овлажняването, сигурно няма да ви се прави секс. Никой не иска да изпитва болка и неприятни усещания по време на секс. Вагиналната сухота може да се дължи на много причини – стрес, депресия, инфекции. Важно е да се консултирате с лекар, ако това състояние продължи твърде дълго.

Притеснявате се от голото си тяло

Нормално е, всички жени се притесняват как изглеждат и дали половинките им ще са доволни от онова, което виждат. Но ако притеснението мине допустимите граници, тогава рискът от поява на психологически проблем е много голям.

Харесвайте се такива, каквито сте! Ако един мъж ви обича, той ще ви обича в цялата ви същност, дори и с недостатъците! Ако не – значи не ви заслужава!

Не обичате да пробвате нови неща

Ако партньорът ви иска да изпробвате нови неща, а на вас не ви харесва, вероятно губите желание за секс поради тези разногласия. Единият вариант е да направите компромис и да изпробвате предложенията му, ако не ви хареса, просто поговорете с него и изяснете проблема.

Не казвате какво искате

В крайна сметка никой не може да чете мисли. Пък и не всеки се ражда факир в леглото. Затова ако не ви харесва какво прави половинката ви, просто го насочете. Няма нищо лошо да обсъждате нещата, които са ви приятни и които ще ви накарат да изпитате идеалното изживяване!

Притеснявате се дали го правите по правилния начин

Много хора се връзват на различни предразсъдъци за секса. Отпуснете се и не им давайте място! Правете нещата така, както вие ги усещате и както са ви приятни. Ако на някого не му харесва, значи той не е за вас. Не може всички да си пасваме еднакво добре в секса, нали!?

Не осъзнавате, че от секса има много ползи

Сексът не трябва да се приема като задължение. Той трябва да е приятно, релаксиращо и сближаващо преживяване. Той е полезен в много отношения, както за тялото, така и за психиката.

Свързани статии

Имали сте лош сексуален опит в миналото

Ако е така – отърсете се от него! Насочете вниманието си към доверието и любовта със сегашния ви партньор. Фокусирайте се върху положителния опит, който ви предстои. Обичайте да обичате в пълния смисъл на думата, който съчетава и действие, не само вербален израз!

Имате проблеми с доверието

Ако се поддавате прекалено много на ревността и неспособността да вярвате на партньора си, това може да е причина за липса на интимно желание. Работете върху себе си в тази посока. Научете се да не бъдете толкова мнителни.

След като обмислите всички аспекти на връзката си, прекратете я ако това се налага. В крайна сметка, ако мъжът до вас ви дава прекалено много поводи за съмнение, значи той не е правилният за вас.

Преуморени сте

Да, много често се прибирате скапани от работа и едва чакате да си легнете. Изобщо не ви е до секс, а половинката ви е в настроение. Жалко, защото забързаният начин на живот наистина вреди на интимността. Дайте си малко почивка или намалете темпото.

Партньорът ви е доскучал

Е, случва се, особено при продължителни връзки. Помислете дали продължавате да искате да бъдете с този човек. Ако любовта си е отишла заедно с искрата, няма смисъл да продължавате. Ако обаче се обичате, но просто страстта е намаляла, можете да направите нещата малко по-пикантни. Правете си срещи, забавлявайте се заедно както преди, правете си изненади! Помага!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
avalon ( преди 9 години )
Slogno e pravia vsichko za Gena si a Tia poverche se otdaleechava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )