Интимно

Как домът пречи на сексуалния живот

Какво трябва да промените?

29.07.2014г. / 16 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Домът може да е мястото, където да свиете гнездо с любимия си, но също така може тотално да съсипе сексуалния ви живот. Оказва се, че онова, което се крие под леглото ви, в банята или в гардероба може действително да повлияе на либидото на вас и на партньора ви. Миризмите, прахът, бъркотията – на пръв поглед нормални неща за един дом, но замислете се!

Кои са най-често срещаните причини, поради които домът ви може да пречи на сексуалния ви живот? Променете ги!

Бъркотията

Според експертите, това е еквивалентът на лошия дъх и неприятната телесна миризма, само че в контекста на дома. Дори и на най-разхвърляните мъже би им направило впечатление, макар и подсъзнателно!

Когато едно помещение е разхвърляно и изпълнено с мръсни дрехи, прахоляк, неплатени сметки, въргалящи се по масата и под нея, това определено не е среда, лъхаща на секс, тъкмо обратното!

Така нито можете да се отпуснете и да се отдадете на страстта, нито дори да си откриете... презервативите!

Семейни снимки навсякъде

Семейството е прекрасно нещо, но ако отвсякъде ви гледат невръстни очички, надали ще ви дойде музата!

Специалистите съветват в спалнята задължително да има снимки само на вас двамата! Това стимулира чувството на топлина, единство и отдаденост само на вас двамата като двойка. Всичко останало може да остане извън спалнята. В нея се случва само една-единствена магия!

Прекалено много техника в дома

Любовното гнездо не трябва да е отрупано с техника, която да ви разсейва. Спалнята е предназначена за любовни занимания, релакс и почивка, не за гледане на филми, игри на компютър и слушане на силна музика.

Захвърлете всички мобилни смарт устройства в хола или килера и усетете как тишината и спокойствието ви бутат буквално един към друг!

Свързани статии

Подаръци от бивши

Дума да не става! Не и в спалнята. Тези неща, ако не сте имали желание да изхвърлите, то поне приберете някъде на подобаващо за целта място – мазето, тавана, килера, дрешника. Но не и на видимо място. Не само либидото на половинката ви ще спадне рязко, но и отношенията ви може да се влошат.

Мръсна и миризлива баня

Най-вече за жените, но и за мъжете мръсотията в помещението, предназначено именно за чистота на тялото, е много отблъскваща. Как можете да погледнете любовта на живота си, ако след него или нея сте заварили изцапана тоалетна, клеясала мивка или купища зацапано пране в коша!? Това е отвратително!

Прекалено силно осветление

Е, освен ако не искате винаги да го правите в пълен мрак, разбира се! Но прекалено силната светлина обикновено се счита за антисекси предпоставка. Вместо това оборудвайте жилището си или най-вече спалнята с локално нежно осветление, което да предразполага всеки път, щом го пуснете.

Покъщнина под леглото

Според фън шуй пространството под леглото трябва да е напълно чисто, за да може енергията да преминава спокойно отдолу. Това важи и за сексуалната енергия. Пък и подсъзнателно знаете, че отдолу държите детската количка, чували със стари дрехи или пък други предмети, които емоционално възпрепятстват тази така нужна сексуална енергия.

Коментирай