Интимно

Сигурни знаци, че партньорът ви е манипулатор

Подложени сте на постоянни заплахи

31.07.2014г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Във всяка връзка има проблеми. Разногласията между партньорите са начин всеки един да покаже своите позиция, емоции, решение на проблема. Но не във всяка връзка в тези моменти двете страни могат да изразят себе си наравно.

Когато партньорът ви пречи да бъдете себе си по един или друг начин, тогава той бива наричан манипулатор, а вие се намирате в манипулативни взаимоотношения. Манипулаторът невинаги е агресивен, напротив.

Често умело използвайки силата на думите и своя чар, манипулаторът успява да постигне своето. Споделяме няколко сигурни знака, че сте манипулирани във вашата връзка.

Манипулаторът никога не е виновен

Един от най-забележимите знаци, че вие сте подложени на манипулация във връзката ви е, когато партньорът ви отказва да поеме отговорност за действията си.

Той отказва да поеме отговорност за действията си, не държи на думата си, а често в ситуация на спор, прехвърля вината върху вас.

Манипулативните взаимоотношения задушават способността и желанието ви да изразите себе си

Мислите ли че винаги и без притеснения може да изразите вашето мнение, позиция по даден проблем във вашата връзка, да покажете свободно емоциите си или се страхувате да го направите, за да не предизвикате гнева на партньора? Ако отговорът е „НЕ“, то вие със сигурност имате до себе си манипулатор.

Манипулаторите винаги искат те да бъдат в центъра на вниманието. Зачитат предимно собствените си емоции и желания, омаловажават мнението на половинката си и й пречат да покаже своята истинска същност. Когато правят планове за връзката, те не започват с „Ние“, а с „Аз“.

Често се чувствате виновни във връзката ви и винаги се стремите да поправите „щетите“

Манипулаторът действа умело към партньора си. Той винаги се изкарва жертва и обикновено отсрещната страна според него не прави нужното, за да има хармония в отношенията.

Ако във вашата връзка присъстват обвинения, като „Ти не си имала сериозна връзка до момента, затова не можеш да правиш компромиси.“, със сигурност имате манипулатор до себе си и със сигурност тези думи биха ви накарали да се замислите и почувствате вина.

Свързани статии

Вие се чувствате нещастни в 90% от времето във вашата връзка

Това трябва да бъде за вас като един голям червен флаг. Щом се чувствате потиснати и нещастни, значи е настъпил момент за равносметка, в който трябва да си отговорите на въпроса „Защо съм още с него?“.

Подложени сте на постоянни заплахи

Манипулаторът често използва косвени или преки заплахи, за да запази контрола върху половинката си. Например след спор или скандал той ви съобщава, че не е сигурен дали трябва да продължи тези взаимоотношения, че не чувства сигурност, че не получава достатъчно разбиране от ваша страна.

Ако вие все още изпитвате силни чувства към него или страх да не бъдете изоставени, любовта или страхът ще потиснат във вас свободата да изразите себе си. Тогава започвате да се съгласявате с всичко, което каже половинката ви и ставате жертва на манипулация.

Снимка: Thinkstock

Коментирай