Интимно

Грешка ли е да се срещате отново с бившия?

7 важни въпроса, на които да си отговорите

26.08.2014г. / 17 17ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

На много хора им се случва да започнат да се срещат отново с бившата си половинка. След като е минало време нещата някак са се поуталожили, гневът е отминал и остават хубави спомени, които ви карат да пожелаете бившия отново. 

Но преди да пристъпите към подновяване на отношенията си, трябва да си отговорите на някои много важни въпроси. 

1. Чувствате ли се самотни?

Един от първите въпроси, на които трябва сами да си отговорите е дали се чувствате самотни. Важно е да осъзнаете дали предприемате тази стъпка само за да се отървете от самотата. До този момент не се е появил никой подходящ, а вие копнеете да споделите времето си с някой любим човек. 

Ако съдбата ви е срещната отново с него или сте понечили към телефона и сте му звъннали, а той е откликнал, помислете дали наистина го правите от възродена любов или самотата ви кара да предприемате необмислени крачки. 

2. Защо сега искате да сте с бившия, а преди не сте го желали?

Това е много важен въпрос, който ще ви помогне да разберете причините, поради които днес се чувствате по различен начин спрямо бившия. Уверете се, че не бъркате страстта и желанието с любов. 

3. Защо скъсахте?

Преди да се решите да подновите отношенията си – спомнете си защо ги прекратихте? Беше ли болезнено? Беше ли нещо, което ще ви остави белег за цял живот? Искате ли отново да изпитате същата болка и заслужава ли си това?

Ако и двамата сте в състояние на поправите старите пукнатини и да си дадете обет, че няма да повтаряте стари грешки, защо не?

4. Разрешили ли сте различията си?

В пропукването на отношенията често стоят фундаментални различия в характерите и ценностите, които пречат на хармонията във връзката. Ако чувствата към бившия са се възродили, не забравяйте да си припомните тези различия.

Помислете и поговорете за това дали сте ги преодолели и поправили.

Свързани статии

5. Започвате ли отначало и напълно на чисто?

Ако решите да възобновите връзката си с бившия, трябва да сте сигурни, че започвате абсолютно на чисто. Дори закачливо може да се запознаете наново! Опитайте се да не го съдите според старите му грешки в „предишната ви връзка“. Така ще си отваряте стари рани взаимно и нещата няма да се получат отново.  

6. Обичате ли себе си достатъчно?

Не, това не е егоистичен въпрос, а един от най-важните, които трябва да си зададете. Ако човекът до вас ви е наранил дълбоко, а вие сте на път да се върнете при него, помислете за собственото си самоуважение! Обичате и уважавате ли себе си достатъчно, за да се лишите от нов шанс с някой, който ще ви третира като принцеса? 

Дали той ви манипулира или това е наистина нещото, което желаете – да сте заедно отново?

7. Това ли искате наистина?

Помислете добре дали сте сигурни, че не правите същата грешка за втори път. Ако е имало шанс да бъдете щастливи, защо това не се е случило? Ако е имало пречка, защо не сте я отстранили в името на любовта?

Сигурни сме, че след като си отговорите на тези въпроси, ще направите правилния избор. 

Коментирай