Интимно

Правила за срещите със самотен баща

Как да се държите?

27.08.2014г. / 17 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Свикнали сме на чуваме за много самотни майки, които отглеждат децата си, грижат се за прехраната и изпълняват ролята на майка и баща едновременно. Знаем също колко трудно е за такива жени да имат личен живот, не само защото са отдадени на децата си, но и защото социалните предразсъдъци на повечето мъже им пречат да изградят пълноценна връзка. 

Но съществуват и самотни бащи, макар и по-рядко. По една или друга причина съдбата поставя хората в ситуации, в които трябва да се оправят сами и татковците, избрали да не избягат от тази отговорност заслужават адмирации.

Децата се нуждаят от време, внимание, средства и възпитание. Жените, които се срещат със самотни татковци трябва да имат предвид тези обстоятелства. На какво е добре да обърнете внимание, ако и вие сте в подобна ситуация?

Не се занимавайте с децата му, ако намеренията ви не са сериозни

Едно от най-важните правила за срещите със самотни татковци е да не се ангажирате с децата им, ако не сте сигурни, че искате обвързване с този мъж. Децата лесно се нараняват от появата и раздялата с различни хора в живота им. 

Не игнорирайте другия родител

Дори да не ви харесва, децата си имат майка, освен ако самотният татко не е вдовец. Именно заради това се налагат комуникация и срещи с бившата жена покрай децата и вие трябва да го приемете. Опитайте се да поставите интересите на децата пред своите. Не играйте роля на зла мащеха и няма да имате проблеми.

Уважавайте нуждата му да говори за бившата

Когато става дума просто за бивши гаджета, нещата не са чак толкова заплетени. Но когато в картинката с бившата или бившия са вплетени и деца, тогава нещата стават изключително болезнени.

Имайте предвид този факт ако мъжът, с когото се срещате има нужда да говори за това. Не се сърдете – невинаги това означава, че не я е забравил! Опитвайте се да избегнете ревността и непоносимостта към бившата. 

Свързани статии

Срещате се с цялото семейство

Помнете, че ако сте избрали да се срещате със самотен баща, ще трябва да свикнете с мисълта, че се срещате с цялото семейство! Не само децата са на хоризонта, но и бабите и дядовците. Съществува голяма вероятност да се срещнете и с тях. Но не се сърдете за това на половинката си!

Слушайте!

Бъдете добър слушател. Когато той има нещо за споделяне не му обръщайте гръб. Обикновено мъжете, на които им се е наложило да се справят сами с отглеждането на деца, са по-чувствителни и имат нужда от повече внимание и комуникация. 

Бъдете си подкрепа взаимно, уважавайте се и най-вече – покажете му, че може да разчита на вас! 

Забавлявайте се заедно

Насладете се на факта, че не сте биологична майка на децата му, защото в това има и забавна част. Вие можете да сте любимата им приятелка, с която си прекарват чудесно времето. Малките деца обичат най-вече чрез игрите и забавленията, така че това би бил чудесен подход.

Коментирай