Интимно

На какво ни учи тантричният секс?

Развълнувайте сетивата си

19.09.2014г. / 17 39ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Повечето хора са свикнали да мислят за секса като за маратон, като за някакъв вид състезание или по-скоро себедоказване, но така пропускат истински важните моменти от него, които дават най-голяма наслада.

Невинаги бурната страст е единствена рецепта за незабравим секс, невинаги дължината на мъжкия инструмент е решаваща – има толкова други неща, които ще ви помогнат да промените сексуалния си живот в положителна посока, за които не сте се замисляли.

На помощ идва тантричният секс!

Тантричният секс произлиза отпреди хилядолетия някъде в Индия, където той е смятан (и до днес се смята) за вид медитация, начин да се свържеш с партньора си на по-високо интимно ниво.

Вместо да се фокусира върху грубия натурален акт между двама души, тантричният секс подчертава техники на съпричастие, на отдаденост, които не само намаляват стреса и правят връзката още по-дълбока, но и водят до един прекрасен и задоволителен резултат.

Какво можем да научим от тантричния секс?

Отървете се от очакванията си

Много хора, да не кажем всички, правят тази грешка. Изграждат в главата си огромни очаквания за секса, които им пречат да му се насладят на практика. Влияят се от стереотипи, от чужди мнения и предпочитания, сравняват се, надцакват се.

При тантричния секс няма такива предразсъдъци – важни са само двамата партньори и тяхното физическо и емоционално сливане. Така и усещанията са много по-дълбоки. Чувствайте!

Познавайте тялото си

Колкото по-добре познава човек собственото си тяло, толкова по-наясно е с нещата, които му харесват. Така ако на партньора ви му е нужно напътствие, ще можете да му го дадете по-точно. Няма нищо лошо в това – нали целта е върховното преживяване!

Свързани статии

Намалете темпото

В тантрическите техники едно от най-важните неща е бавното темпо. То позволява на партньорите да се насладят до краен предел на собствените си усещания. Така възбудата е неколкократно по-голяма, а и цялото преживяване – доста по-дълготрайно.

Развълнувайте сетивата си

Сексът е страхотно усещане само по себе си. Но какво да кажем за останалите сетива? Често ги загърбваме и бързаме към същинската част на секса. Затворете очи, пуснете си музика, вдишайте аромата на другия, включете в играта нещо вкусно, например ягоди и шоколад. Изобщо, докоснете всяко свое сетиво по интимен начин, за да възбудите цялото си същество!

Отворете очи

Често затваряме очите си по време на секс, обръщаме глава или се мъчим да изпълняваме сложни пози, с които мислим, че обогатяваме сексуалния си опит.

При тантричния секс е много важен зрителният контакт. Отворете очи, погледнете партньора си, вижте удоволствието в очите му и изживейте момента заедно.

Дишайте

Много важен елемент от тантричния секс е дишането. Дихателните техники могат да помогнат за много по-задълбочено сексуално извисяване. Дишайте дълбоко и в такт с партньора си. Притокът на кръв, съответно на кислород в мозъка, допринася за по-изостреното преживяване. Така и оргазмът ще е по-силен.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
глупости на търкалета - ние сме материални, защото сме материя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 1 rate down comment
gbrfdtb ( преди 9 години )
Нищо от споменатото горе не е важно за Тантрическия секс. Есенцията липсва, а тя е -сливане на енергията на партньорите и придвижването и в коронната чакра... Изживяването *Маа-Тантра е далече от*изчукване*, *****, клит.оргаз.м, енергийните центрове на партньорите трябва да си съответстват в момента на едновременния оргаз.м, което си е старата мисионерска поза, усъвършенствана с любов и знание за ин-ян взаимодействията на телата ни. Получава се, ако изживяването на оргазма се превърне в медитация... нещо като дематериализация от спалнята в Рая... безкрайно удоволствие без ограничение във времето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 6 rate down comment
jmno ( преди 9 години )
... и добре правиш, с тези азиатски глупости не трябва да се прекалява, а и е казано, чв всяко лекарство в голяма доза е отрова. Иначе за това да не си дървен и като на състезание е вярно, но ние българите по принцип не сме такива, така че да не ни приписват чужди/западни/ стереотипи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 6 rate down comment
... ( преди 9 години )
ne sam imala takuv moment da vidia udovolstvie v o4ite na liubim ...prosto o6te ne sme se vijdali nikak , a ne da imame podobna komunikacia , A i kakvoto pravia za liubimia si go pravia zaradi samia nego - da e 6tastliv , a ne da gledam rezultata ot use6taniata mu , Ne sam takuv egoist samo za sobstveno udovolstvie da karam drugia da se radva na ne6to , a predi vsi4ko mislia da e realno li4no 6tastie za liubimia , da e ne6to koeto makar i elementarno , no da go nakara da trepne ot 6tastie i li4na liubov , a ne ot slujebni protokolni sre6ti i izpalnenia .Mersi ot takiva karierni trapki ! Predpo4itam li4nata liubov s liubim 4ovek .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар