Интимно

Начини да увеличите интимността помежду си

Как да стимулирате близостта във връзката си?

04.10.2014г. / 16 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сексът е едно от най-интимните преживявания, които могат да се случат между двама души. Той сближава, сплотява, сдобрява и дава топлина. Но това какво правите след секса може да има сериозно значение за изграждането на съществената интимност между вас.

Неловкостта след секс се случва на доста двойки, независимо дали връзката им е отскоро или е стара и дълготрайна. Много партньори се обръщат на другата страна след секс и заспиват моментално. Така се губи същинската близост, която прави двойката още по-отдадена.

Какво можете да правите след секс, за да стимулирате близостта и съкровената интимност помежду си?

Комплименти

Добре е да си казвате, когато изживяването е било хубаво. Особено за мъжете е много важно да бъдат оценени от нежните си половинки. Равнодушното приемане на старанието им силно може да нарани чувствата им.

Говорете

След като телата ви започнат да се отпускат след приятното изживяване, това е най-подходящият момент да споделите нежности, фантазии, желания или просто няколко ласкави думи.

Дори хора, които имат проблеми в ежедневието си, възприемат по-добре казаното в такива моменти на нежност, отколкото през останалото време.

Физически контакт

Прегръщайте се, покажете нежност и желание за близост след секса. Той е само част от обвързаността на двама души, която не приключва с един кулминационен момент. Интимност се изгражда чрез търсене на постоянен физически допир с тялото на другия, за да се усети енергията, вибрацията и емоцията на половинката.

Гушкане тип „лъжичка“

Учените са доказали, че гушкането в този стил произвежда хормон, който увеличава интимността и желанието на партньорите за романтика. Когато сте близо един до друг и то по този начин, емоционалната близост се увеличава неколкократно. Така телата си пасват някак като изваяни един за друг съдове.

Според някои градски легенди, ако спите в поза „лъжичка“, любовта ви ще трае вечно.

Свързани статии

Вземете душ

Ако обичате спонтанността след секс и обичате да се наслаждавате на мига, станете и си вземете душ заедно. Само си представете колко романтично и игриво е да усещате ръцете на другия по мократа си кожа!

Хапвайте нещо вкусно

Сладка закуска след сутрешен секс! Няма нищо по-завладяващо и сплотяващо. Закуската в леглото също е начин за стимулиране на интимността. Жестът, който прави единият партньор, поднасяйки специално приготвена храна за половинката си, е повече от интимен.

Инициирайте втори тур

За да покажете любовта си към другия по най-съблазнителния и подходящ начин, можете да инициирате втори рунд на интимното ви забавление. Секс маратоните са изумителен феномен – те могат да предизвикат искрен смях, закачки, игри по детски, както и топли прегръдки и нежност.

Спете заедно

Спането поотделно след секс е може би най-големият враг на интимността. Ако сте нова двойка, това надали би било проблем, но ако отношенията ви вървят от доста време по този начин, това вероятно би се оказало пречка за някаква по-сериозна стъпка.

Сънят е един от най-съкровените актове на човешките същества, а и на животните. Желанието да споделиш този интимен момент на слабост и уязвимост с важно за теб същество значи много.

Коментирай
33 rate up comment 11 rate down comment
... ( преди 9 години )
vsi4ko e mnogo hubavo , do momenta v koito triabva da se pi6at kilometri pisma , za da laje6 dve topli dumi na liubimia , za6toto vrazkata e bez realen dopir a samo v neta . Ha sblijavai se ako moje6 .... da vidim dokade i kak 6te se polu4i ! Za6toto nikakvi dumi i pisma ne mogat da zamestiat realnoto prisastvie na liubimia 4ovek, Govoria samo v li4en plan , a ne za slujebnite vrazki , Te sa tolkova banalni i iztarkani ,,,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар