Интимно

Най-подходящите моменти за секс

Ако сте позагубили желанието си, вижте кога и как да го възвърнете!

08.10.2014г. / 16 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В напрегнатото ежедневие понякога забравяме за малките радости в живота, в това число и за секса. Колкото по-изморени ставаме, толкова повече пренебрегваме интимните удоволствия. Те изискват енергия и желание, които при преумора за съжаление липсват.

За да освежите сексуалния си живот, можете да се възползвате от някои определени моменти, които доказано са най-подходящи за секс. А и сексът в тези моменти е най-вълнуващ, според проучванията.

Малко преди важна презентация

Ако ви предстои важен изпит или професията ви е свързана с ораторство и публично говорене, секс непосредствено преди такова важно събитие е изключително вълнуващ и отпускащ.

Освен това, според изследванията, сексът преди важни публични събития или такива, свързани със стресова изява, е не само по-вълнуващ, но сериозно намалява стреса. Изявите след това са много по-малко стресиращи за онзи, който се изявява.

На сутринта

На много хора не им се прави секс рано сутрин. Сънени са, не са си измили лицето и зъбите дори и последното нещо, което им хрумва е секс. Обикновено мъжете са тези, които обичат да се възползват от сутрешната си ерекция. Нивата на тестостерон рано сутрин са най-високи и дори представянето на мъжката половина е по-добро в този диапазон от деня.

Вечер след тотална умора от деня не само психически желанието се е изпарило, но и физически липсва, защото на хормонално ниво нещата са спаднали доста.

Свързани статии

Когато сте настинали

Е, не можем да кажем със сигурност, че е препоръчително да си разменяте болестотворни микроорганизми, докато ви тресе грип, но е доказано, че сексът повишава значително имунната система.

Ден 14 от цикъла

Според едно проучване, на 14-ия ден от цикъла, когато обикновено се случва и овулацията, клиторът уголемява размера си с до 20%. Освен това в този момент той се снабдява с кръв много по-лесно, което означава, че не само ще достигнете до оргазъм по-бързо, но и по-качествено.

След тренировка

Друго проучване от Университета в Тексас пък установява, че сексът след усилена физическа тренировка дава най-голяма наслада. Това се обяснява със засиленото кръвообращение и по-доброто кръвоснабдяване на гениталната област вследствие на подобрената циркулация на кръвта.

Освен това по време на и след тренировка тялото изпомпва големи количества тестостерон, което увеличава продължителността на сексуалния акт, а и прави преживяването доста по-изпълнено с усещане.

След лош ден

След лош ден често не ни се прави нищо, най-малко секс. Искаме само да си легнем и всичко да приключи – като се събудим на следващия ден нещата да са се оправили. Но сексът в такъв момент може да оправи настроението ви, да предизвика секреция на хормони на щастието, което ще ви накара да се чувствате по-добре.

Когато правите нещо опасно или страшно

Един от най-възбуждащите моменти, които са и най-подходящи за секс е когато правите нещо опасно. Например, веднага след вълнуващо преживяване, което е предизвикало страх у вас и същевременно радост от това, че сте го преодолели.

Такъв момент може и да е качването на екстремно влакче в лунапарк, например. Когато адреналинът се покачи рязко, с него се увеличава и възбудата. Това потвърждава, че привличането и сексуалното желание са пряко свързани с адреналина.

Правете секс в някои от тези моменти и няма да съжалявате!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
една жена ( преди 9 години )
Глупости- това са точно моментите, в които е АБСУРД да се възбудя и да мина на вълна секс- особено рано сутрин - още ме боли главата, на нищо не приличам, не съм се разбудила, а когато настина ме е страх да не пренеса заразата на партньора си . Иначе е вярно, че се вдига имунната система на организма от секс.След тренировка нямам енергия да се повдигна - така че отново е невъзможно, а след лош ден рядко човек може да се пренастрои за секс. Също и много често се срещат и статии със съвети от типа "секс за сдобряване", а забравяте, че понякога партньорите са се наранили жестоко и обидата си остава и за поне известно време нямаш желание за интимност с партньора си, а често ти спада и либидото като цяло. Използвате секса само като лекарство, а забравяте, че за самият секс е необходимо настроение, енергия и повишено либидо. С тези съвети най- много да развалите още повече сексуалният живот на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар