Интимно

8 причини да спрете да натяквате на приятелите си, че са необвързани

Правите проблема още по-лош, ако изобщо е проблем

20.11.2014г. / 14 42ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Във всяка компания има някой необвързан. Такъв е животът! Няма нищо лошо в това човек да търси любовта, докато не я намери или пък просто да се отрече от нея и да се отдаде на свободата!

Но често останалите обвързани от компанията се чувстват длъжни постоянно да подтикват сингъл приятелите си да си намерят половинка! Това е изключително дразнещо и е време да престанете да го правите, ако го правите! Ето защо!

1. Те ще започнат да излизат все по-малко с вас

Ясно е, че го правите от загриженост и положителна нагласа, но се замислете всъщност какво ще изгубите от чисто егоистична гледна точка. Скъпите ви приятели ще намират все по-малко време за вас, ако се обвържат. Не че това е лошо, но все пак...

2. Те може да не искат да излизат по срещи

Представете си, че накърнявате чувствата на необвързаните си приятели с това постоянно намекване да си намерят половинка. Някои хора просто искат да са свободни! Уважете избора им!

3. Не става дума за това какво искате вие

Гледната точка на различните хора не е една и съща. Трябва да приемете този факт. Опитайте се да влезете в кожата на другия. Дори и приятелите ви да искат половинка, това няма да стане по-бързо като им напомняте всеки път колко са самотни.

4. Правите проблема още по-лош

Някои необвързани хора наистина са самотни. Когато им го напомняте често, утежнявате още повече емоционалното им състояние. Поставете се на тяхно място. За някои хора ненамирането на партньор в живота е равно на огромен провал.

Свързани статии

5. Те си имат своите причини

Невинаги проблемът е свързан с това, че не се намира подходящият. Понякога причините може да са много по-дълбоко психологически, свързани с някакви проблеми и т. н.

Финансови проблеми, тежка предишна раздяла или предпочитане на кариерата пред интимния живот са все предпоставки за личен избор, затова натякването е излишно.

6. Карате ги да мразят срещите

Когато натяквате на някого да прави нещо, той автоматично започва да се настройва зле. Така е и със срещите. Просто насила не става.

7. Ще поискат помощ, ако имат нужда от нея

Понякога трябва да оставите приятелите си да се справят сами. Ако поискат помощта ви, можете да се опитате да им помогнете, но без излишни упреци, намеци, побутвания и изречения от сорта: „Казах ли ти?!“ те са излишни.

8. Можете да ги тласнете към лоша връзка

Някои хора се влияят от мнението на другите. Ако постоянно натяквате на необвързаните си приятели, че трябва да се оглеждат за половинка, това може да ги тласне към необмислени действия, само за да ви угодят и да ги оставите на мира.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати