Интимно

Неразположения, които може да облекчите със секс

Преборете настинката и сезонната депресия

13.11.2014г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Колко често страдате от главоболие, гадене, хълцане, настинки, депресия и т. н.? За всяко неразположения сме намерили свои лек, но забравяме за един, който е универсален – хубавият секс.

Вижте защо е важно по-често да изпитвате оргазми и какви неразположения може да облекчите.

Главоболие

Следващият път, когато страдате от главоболие, вместо да търсите облекчение в аптечката, отдайте се на страстен секс. По време на секс се освобождават ендорфини, които по естествен път намаляват и облекчават болката.

В допълнение, няма никакво значение в каква секс поза ще достигнете до кулминацията и дали ще бъде по време на секс или мастурбация. Всички оргазми са добри!

Депресия и стрес

Научно доказано е, че хората, които имат партньор до себе си, било то и само сексуален, живеят по-дълго и страдат по-рядко от депресивни състояния. Според изследвания, проведени от учени на University of Virginia in Charlottesville, по време на полов акт човешкото тяло отделя окситоцин и ендорфини, хормони, които ни карат да се чувстваме щастливи и спокойни. Друго скорошно проучване е установило, че оралният секс също спомага за намаляването на стреса и депресията, тъй като в спермата се съдържат химикали, които повишават настроението и действат като антидепресанти.

Спазми

Едно от най-честите неразположения преди месечен цикъл са коремните спазми. Сексът преди менструация може да помогне да се намали тяхната интензивност. Оргазмите предизвикват мускулите на матката да се свият и да се отделят химикали в мозъка, които действат като естествено болкоуспокояващо.

Свързани статии

Преборете настинката

Доказано е, че редовният секс има стимулиращ ефект върху имунната система. Половото сношение повдига имуноглобулин А – антитяло, което има антивирусна активност. Затова щом усетите първи симптоми на настинка, освен полезния чай с мед, лимон и джинджифил, не забравяйте и за страстния секс.

Безсъние

Безсънието сме свикнали да лекуваме с чаша билков чай, мляко, полезни храни за консумация преди сън или медикаменти. Но забравяме, че сексът е един от най-добрите лекове при безсъние. След секс, тялото ни освобождава хормона окситоцин, известен още като „хормон на гушкането“, което ни прави сънливи. За разлика от мъжете, жените произвеждат повече окситоцин.

Коментирай