Интимно

Кратка история на афродизиаците

Казанова консумирал по 50 стриди на закуска, за да бъде в отлична форма в спалнята

30.10.2014г. / 17 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

През вековете и двата пола са търсили начин да подобрят сексуалния си живот. В открити записи от древността се споменава за отвари, подобряващи сексуалността. Така например, корен от мандрагора е бил високо ценен от гърците и римляните за увеличаване на сексуалното желание.

Дори Питагор и Плиний са го споменали в своите записи. Жените в Древен Рим варили комбинации от билки, които били толкова силни, че криели опасност за здравето. Поетът Лукреций ги описал като „отвари, от които може да полудееш“.

Дори могъщи императори попадали под ударите на тези коварни жени-прелъстителки. Великият Калигула също е бил хвърлен в пристъп вследствие на специална отвара, приготвена от жена в опит да запази неговата привързаност. Императорът бил убеден, че морковите също подобряват неговата полова мощ.

В своите писания гърците и римляните са записали името на вид орхидея наречена satyrion. Според легендите Херкулес се е възползвал от нейната мощ и се смята, че за една нощ е можел да обладае до 50 жени.

Древните гърци приготвяли специален хляб, който бил във фалическа форма. Те вярвали, че това ще им даде повече мъжество в любовта. Плодовете също били на почит. Гроздето и смокините са сочени за мощен афродизиак от гърците и римляните.

През 16 век в Китай мъжете консумирали рог от носорог, защото смятали, че това подобрява притока на кръв към половите органи на мъжа по време на секс. Как точно са го приготвяли и са извличали неговите ползи не се знае.

Вече сме в 18 век, където един от най-големите любовници за всички времена – Казанова, консумирал по 50 стриди на закуска, за да бъде в отлична форма в спалнята.

В наши дни се доверяваме на шоколада, мидите, боровинките, ядките и т. н. Въпреки това в някои култури имат странни методи за повишаване на сексуалното желание. Вижте някои от тях.

Кобра

В някои части на Азия тази смъртоносна змия не само се отглежда, но се консумират нейните кръв и месо с цел подобряване на половата мощ. Месото дори се смята за деликатес, а кръвта често се смесва с напитки, съдържащи алкохол.

Скротум

В някои култури се смята, че консумирането на скротум от елен или тигър повишава половата мощ.

Коментирай