Интимно

Едни от най-разпространените митове за мастурбацията

Мит: Жените могат да се пристрастят към вибратори

15.11.2014г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За мастурбацията знаем три основни неща – почти всеки го прави, малко са тези, които говорят за нея и носи серия от оргазми. Тъй като тя е част от сексуалния живот, там където има секс винаги има и митове. Вижте кои са едни от най-разпространените митове за мастурбацията.

Мит: Мастурбацията води до безплодие

Абсолютен мит! Мастурбацията категорично не може да доведе до безплодие или няма да намали вашите шансове за зачеване. И все пак има някои малки подробности, които могат да повлияят на зачеването.

Секс играчките, които се използват, споделят, винаги трябва да се поддържат идеално чисти, така че да се намали рискът от предаване или повторно заразяване с полово предавани болести като хламидия, гонорея и други.

Когато тези инфекции не се лекуват, могат да причинят безплодие при двата пола. За по-голяма безопасност освен предварителното почистване на секс играчките, може да поставяте върху тях презерватив.

Също така никога не използвайте непочистена секс играчка след анален секс за вагинален. Това носи сигурен риск от предаване на инфекции от ануса към влагалището.

Мит: Мастурбацията води до еректилна дисфункция

Факторите за появата на еректилна дисфункция могат да бъдат психологически или физически, а понякога и комбинация от двата. Но мастурбацията няма как да доведе до появата на еректилна дисфункция. Напротив, тя често се приема като част от терапията срещу този проблем.

Мит: Жените могат да се пристрастят към вибратори

Няма как да се пристрастите към вибраторите, но честото им използване може временно да ви накара да се усещате по-малко чувствителни при по-фина стимулация.

Използването на вибратор при секс играта с партньора или по време на мастурбация може да бъде вашето забавно допълнение към сексуалния ви живот.

Мит: Не е добре да се мастурбира по време на месечен цикъл

В действителност оргазмите по време на менструация са един естествен и приятен начин за постигане на мускулна релаксация и облекчаване на менструалните спазми.

Мит: Мастурбацията убива желанието за секс

Напротив! Мастурбацията е един от най-добрите начини да научите повече за вашата сексуалност. По този начин вие преоткривате своите сексуални желания и фантазии.

Опознавате тялото си, а всичко това споделено с половинката ви, може само да направи сексуалния ви живот по-вълнуващ, но не и да ви накара да се откажете от секса или да направи достигането до оргазъм по-трудно.

Мит: Обвързаните не мастурбират

Няма такова правило. Наличието на сексуален партньор няма отношение към това дали ще мастурбирате или не. Според проучвания голяма част от обвързаните хора мастурбират по-често за разлика от тези, които нямат сексуален партньор до себе си.

Това не означава, че сексуалният им живот не е вълнуващ.

Мит: Жените, които не мастурбират са фригидни, а при мъжете означава че също има проблем

Абсолютен мит. Според проучване 95% от мъжете и 89% от жените мастурбират или са мастурбирали през някакъв етап от живота си. За останалите проценти, не е задължително да имат някакъв проблем, а е по-скоро липса на желание или неразбиране и неприемане на този вид стимулация.

Мит: Мастурбацията носи рискове за здравето

Рядко мастурбацията може да доведе до рискове за здравето. Единствените рискове, които може да ви донесе са дразнене на кожата, алергични реакции към лубрикантите, материалът от който са изработени секс играчките, използването на непочистени секс играчки. Не забравяйте добре да почиствате играчките преди и след употреба.

Свързани статии

Мит: Твърде много мастурбация може да ви навреди

Няма определение за това колко мастурбация е твърде много. Някои хора могат да се самозадоволяват всеки ден, повече от веднъж на ден или по-рядко. Ако това по никакъв начин не се отразява на социалния ви живот, на професионалните ви задължения, няма повод за притеснение.

Мит: След определена възраст хората спират да мастурбират

Също както няма точна възраст, на която започваме да мастурбираме, така няма и точна възраст, след която спираме да го правим. Редица изследвания показват, че хората от различни възрастови групи отделят някакво време за самозадоволяване.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
### ( преди 9 години )
uff , temata e sme6na po na4ina na podnasiane , osnovnoto e, 4e nikoga ne bi se po4uvstval dotam sas zauben razsadak , 4e da si gotov na vsi4ko , samo za 2 4asa tarkaliane s kogo i da e , na slu4ainia princip .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати