Интимно

Необичайни причини за ревност

Как жените неочаквано карат мъжете да ревнуват?

23.11.2014г. / 13 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ревността е доста неприятен проблем за една връзка, най-вече ако е болезнена и патологична. Понякога тя е и полезна, защото е индикатор за вниманието и любовта на другия. Тя е знак, че на него му пука за вас и се притеснява да не ви изгуби.

От каквото и да е провокирана, ревността е едно от най-нормалните чувства, които всеки човек изпитва поне веднъж в живота си под някаква форма.

Повечето основателни причини за ревността на един мъж са обичайните – приятели, семейство, непознат мъж в бара. Но има и някои изненадващи причини, поради които много мъже ревнуват, а жените не си дават сметка, че предизвикват ревност по този начин! Вижте кои са тези причини.

Вашата нова тренировка

Ходенето във фитнеса събужда множество подозрения у мъжете. Според едно проучване на учени от Университета в Северна Каролина, стремежът към отслабване на жените буди много подозрения у мъжете. Това ги кара да ревнуват, смятайки, че жена им се опитва да изглежда добре заради някой друг мъж.

Вечер с момичетата

Повечето жени обожават времето, прекарано с приятелките си по женски. Излизането петък вечер с момичетата обаче предизвиква ревност и мнителност у половинките им, защото всяка една дива женска вечер предполага и запознанство с нови мъже и то без задръжки!

Обядвате с вашия колега по бюро

Ако вашият човек разбере, че сте станали толкова близки с колегата ви, че дори обядвате заедно, надали ще се зарадва! Даже напротив – ще започне да ревнува ожесточено. Сближаването на колеги в извънработна обстановка винаги е подозрително, особено ако са от противоположния пол.

За да предпазите връзката си от всепоглъщащата ревност, способна да развали отношенията ви, можете да излезете тримата по приятелски или да поканите половинката ви да обядва с вас. Така ще покажете честността си към него.

Свързани статии

Пристрастени сте към социалните мрежи

Честото проверяване на фейсбука ви може да събуди подозрения у гаджето ви. Учени от университета в Мисури са направили проучване по този въпрос. Те са установили, че колкото повече единият партньор следи личния си профил в някоя социална мрежа, толкова повече другият изпитва желание да провери какво толкова чете половинката му.

Според проучването, това важи най-вече за по-младите двойки, които скоро са започнали връзката си и още изпитва твърде голяма несигурност, защото не познават добре партньора си.

Лични хобита

Ако всичко във връзката ви е наред, само че имате различни хобита, това може и да се окаже проблем. Още по-голям проблем е, ако вие имате хоби и не сте съгласна да се откажете от него, а той няма.

Тогава ревността почти винаги избухва. Започват се изречения от типа: „Ти предпочиташ да ходиш на танци, вместо да прекарваш времето си с мен!“, което може и да ви се стори глупаво, но за някои мъже наистина е необяснимо.

Поговорете с него и му обяснете какво всъщност правите, когато се занимавате с любимото си хоби. Можете дори да го заведете поне веднъж, за да се убеди сам.

Коментирай
2 rate up comment 4 rate down comment
... ( преди 9 години )