Интимно

Не му позволявайте да ви притиска за тези неща!

Кои граници не бива да прекрачва вашият партньор?

25.11.2014г. / 16 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Без значение колко се обича една двойка, не трябва партньорите да се принуждават да се променят или да правят нещо против волята си. Винаги има по нещо, което дразни другия или предизвиква пререкания между партньорите в една връзка, но това не означава да се стремим задължително към промяна на другия.

Разбира се, някои промени са за добро и е хубаво те да се случват. Но за какво никога не трябва да позволявате гаджето ви да ви притиска?

Да прекратите приятелства

Има властни мъже, които ревнуват жестоко от приятелите на нежните си половинки, независимо дали става дума за приятели жени или мъже. Тези властници са склонни да притискат към прекратяване на неудобните за тях приятелства.

Не позволявайте да ви манипулират по този начин. Така се превръщате в марионетка за още много други неща.

Да отслабнете

Едно от най-неприятните и обидни неща, които гаджето или мъжът ви може да направи спрямо вас, е да ви кара да отслабвате. За една крехка жена външният вид и това да е харесвана са може би най-важните неща.

Ако половинката й отявлено натяква, че не я харесва в този вид, какво прави тази жена с него, се питаме ние!

Да променяте вярванията и разбиранията си

Ако мъжът до вас настоява да промените религията или убежденията си заради неговите – не го правете. Винаги можете да спорите, да приемете или не вижданията на другия, но никой няма право да принуждава другия да променя фундамента на мирогледа си. Вие сами имате контрол над живота си.

Да се венчаете или да имате деца

Тези две важни и съществени крачки от живота на човек не трябва да се правят насила. Ако и двамата партньори не са сигурни в тази крачка, тя не трябва да се прави насила. Поемането на такива големи ангажименти, каквито са бракът и децата, би следвало да става двустранно, не под натиск от страна на единия партньор.

Свързани статии

Готвене и чистене

Хубаво е домакинската работа да се разделя. Това се случва по-рядко. Обикновено жените я вършат по-обстойно, мъжете имат други семейни задължения. Но когато те настояват жените им да чистят по-усърдно и старателно, това вече си е натиск. Не се чувствайте длъжна да бъдете слугиня и чистачка, ако не се чувствате добре в тази роля.

Да се откажете от мечтите си

Няма как да смятате даден човек за любовта на живота си, ако той ви притиска да се откажете от мечтите си в негова полза. Ако един човек обича, той ще бъде готов на всичко, включително и да ви пусне да си отидете, ако това ще ви направи щастливи.

Да останете с него

Ако оставането в тази връзка ще ви направи нещастни, не трябва да се поддавате на насилствено скрепване на отношенията. Много властни мъже са склонни да упорстват и да не пускат половинките си да си идат, когато така или иначе любовта вече я няма.

Спомнете си, че имате свои нужди и желания. Не допускайте да бъдете манипулирани. Времето ни и без това е много малко, за да пилеем щастието.

Коментирай