Интимно

Най-добрите естествени виагри

Хапвайте по-често нар и орехи

29.11.2014г. / 16 31ч.
Михаела Лазарова
Снимки: thinkstock

Снимки: thinkstock

За повишаването на сексуалното желание и поддържането на добро сексуално здраве могат да помогнат много полезни храни, които можем да консумираме всекидневно.

Хрупкавите аспержи и сладкият нар са само част от групата на храните-виагра, които увеличават либидото и имат положителен ефект при проблеми като еректилна дисфункция.

Запишете си и останалите, които имат наистина впечатляващо въздействие върху сексуалното здраве.

Диня

Според изследванията динята е една от най-ефективните храни, които действат като виагра. Сочният летен плод е богат на аминокиселина наречена L-цитрулин, която се преработва в друга аминокиселина – L-аргинин.

Всичко това, доказано повишава сексуалното желание при мъжете, насърчава ерекцията и подобрява притока на кръв както към останалите органи, така и към половите.

Кардамон

Неслучайно кардамонът присъства в началото на списъка с храните-виагра. Той съдържа ключово съединение наречено цинеол, което подобрява притока на кръв към половите органи. Затова добавяйте по-често от него към ястията.

Орехи

Орехите винаги са били сочени за една от най-полезната храна, особено за проблеми с ерекцията. Ядките са богати на омега-3 мастни киселини и витамин B3, които подобряват качеството на спермата и увеличават притока на кръв към половите органи.

Яйца

Ако искате да повишите либидото си, хапвайте по-често яйца. Те са богати на витамини D, B5 и B6, протеини, калций, магнезий и други. Всичко това спомага за повишаване на сексуалното желание и за отпускане на кръвоносните съдове в тялото.

Спанак

Спанакът е чудесен зеленчук, който не само помага да намалим риска от дефицит на желязо, но се грижи и за сексуалното здраве. Богатият му витаминен и минерален състав и по-специално желязото, магнезият и витамин Е, го превръщат в естествена виагра.

Черен шоколад

Шоколадът в с високо съдържание на какао има редица ползи за здравето. Освен че помага да останем в добра форма, подобрява настроението, черният шоколад намалява стреса и засилва чувствеността.

А хубавият секс изисква голяма доза чувственост. Затова, ако днес сте хапнали малко повече от шоколадовото изкушение, няма причина да се чувствате гузни.

Свързани статии

Банани

Бананите съдържат ензима бромелаин, за който е известно, че по естествен път стимулира сексуално желание. Бананите са богати и на много други хранителни вещества, включително калий и магнезий, които имат други впечатляващи ползи, освен повишаване на сексуалното желание.

Авокадо

Екзотичният плод съдържа много здравословни мазнини, витамин B6, както и други хранителни вещества. Освен че ви дава повече енергия, засилва сексуалното желание. Честата му консумация спомага за увеличаване на производството на сперматозоиди.

Коментирай
0 rate up comment 6 rate down comment
### ( преди 9 години )
oh bojee, to da ti lipsva liubimia 4ovek , ako 6te i zlato da iade6 vse tazi . haide da ne se razprostiram s obiasneniata . otdavna sam savsem li4no s ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време