Интимно

Кога му е времето за разговори на определени теми с партньора?

Има ли точно време, в което да обсъдите определени теми?

10.12.2014г. / 16 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Независимо дали сте на първа среща или не, разговорите с вашата нова любов ще преминат през обсъждането на много и разнообразни теми. Има ли подходящо време за обсъждане на всяка една от тях и избързваме ли понякога със споделянето? Вижте следващите редове.

Вашата работа

Споделянето на това с какво се занимавате е тема, която може да обсъдите на първа среща. Но бъдете умерени и нека темата не се превръща в твърде лична. Ако не харесвате работата си, чувствате се пренебрегнати от шефа, колегите, заплатата ви е ниска, задръжте тази информация за себе си или поне не й давайте гласност в първите няколко срещи.

Вместо това споделете какви са вашите положителни очаквания за това как ще се развиете професионално. Говорете за други ваши интереси и теми, които ви вълнуват, но останете позитивни.

Вашата бивша половинка

Кога е подходящото време да обсъдите тази тема? Има ли такова време и длъжни ли сте да споделяте за бивши гаджета? Не и ако вие не желаете или не ви попитат. Никой настоящ партньор няма да иска да слуша за миналите ви връзки.

Разбира се, когато отношенията с някого се задълбочават, е добре да имате честна игра. Но споделянето на подробности от стари връзки не е нещо, което трябва да се чувствате задължени да обсъждате. Ако има неща, които бихте искали да запазите за себе си, партньорът ви трябва да се съобрази с тези ваши желания.

Първият секс

За него може да говорите и на първа среща, ако искате това да се случи между вас. Когато започваме нови любовни взаимоотношения, обикновено тръгваме с определена нагласа към човека. Ако търсите само забавление, говорете за секс на първа или втора среща.

Но в случай, че усетите истинско привличане, а не само сексуално влечение, темата за секса ще почака толкова дълго, колкото вие решите.

Сериозните и лични теми от вашия живот

Споделяме семейни и здравословни проблеми, тайни и подробности от миналото и т. н., когато имаме доверие на партньора. Във времето, в което сте изградили доверие един към друг, вие сте направили и ясна преценка за човека – дали е добър слушател, съветник и приятел.

Свързани статии

Общо съжителство

Ако са минали шест месеца или малко повече от началото на връзката ви, виждате някакво дългосрочно бъдеще заедно, правите планове, моментът е подходящ да обсъдите преместването ви заедно. Важно е и двамата да усещате, че сте готови и искате тази промяна.

Сключване на брак

Според изследвания еуфорията при влюбените двойки трае между осем месеца и две години. След този период на страстен романс, вашата привързаност преминава в друг вид любов, която не е толкова натрапчива.

Въпреки това преминаването през различните етапи на влюбването може да завърши с разпадането на вашата връзка. Затова не бързайте с решението наречено брак.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
koito si smenia liubovite e taka , az otdavna sam naiasno s kogo sam i do kogo sam i po kakav na4in sam]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар