Интимно

Защо двойките късат повече по празниците?

Кога е най-подходящото време да прекратите връзката?

26.12.2014г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Коледните и новогодишните празници са приятно и дългоочаквано време от годината, в което се предполага, че трябва да си прекарате добре с близките, семейството, приятелите и половинката си.

Донякъде това е така, но Коледа може да се окаже и доста голяма предпоставка за разваляне на отношенията и приключване на връзката.

Оказва се, че много двойки късат преди, по време на или след Коледа. Главната причина за това е стресът.

Стресът, който предизвикват празниците, може наистина да повиши сериозно напрежението. Цялото приготовление покрай подаръците, украсите, планирането на почивните дни, пътуванията, посещенията на близките, самите близки и роднини – всичко може да се окаже голям препъникамък.

Проучванията показват, че контролът на емоциите в този диапазон на годината е значително по-трудно изпълним. Така се създава идеалната предпоставка за избухване на буря между партньорите, чиято сила може да доведе до тотална раздяла.

Трябва ли да скъсате около празниците и кога е точното време за това?

Бъдете честни

Не изчаквайте да се стигне до грандиозен скандал, а след това да се извинявате и да съжалявате за нещата, които сте казали. Хубаво е да умеете да искате и да давате прошка, но прекалено тежките думи нараняват силно и не се забравят.

Не чакайте до последната минута

Ако нещата между вас не са добри от доста време, не изчаквайте до последно преди празниците, за да изритате половинката си. Това е възможно най-неприятното нещо, което може да се случи на някого.

Отсега си знайте, че този период от годината носи напрегнат заряд, затова ако сте на ръба да скъсате с гаджето, направете го поне след празниците! Ако положението е толкова непоносимо – направете го преди това! Защо да удължавате неизбежното?

Свързани статии

Направете го лично

Не пишете SMS-и, не пишете имейли, а говорете очи в очи. При много двойки напрежението оказва своето влияние и те избират най-неподходящия начин да преустановят отношенията си. Още по-лошо е да го направите на празничната маса пред всички.

Преди да вземете това решение, знайте, че всички отношения имат своите приливи и отливи.

Осъзнайте, че няма най-добър начин да скъсате

Скъсването е болезнено, но по какъвто и културен начин да стане, то оставя трайни белези в сърцето. Ако непоносимостта вече се е загнездила в отношенията ви, помислете си добре дали искате да помрачавате празниците с присъствието на този човек или не.

В крайна сметка – преценете дали искате да сте сами на празниците или не! Това ще определи следващите ви действия.

Коментирай