Интимно

5 мита за секса, в които много хора вярват

В колко погрешни схващания сме склонни да вярваме!

17.12.2014г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Сексът е най-съкровеното и лично нещо, което може да се случи между двама души. Той е причина за възникването на всякакви митове, легенди, предразсъдъци, погрешни схващания, които могат да предизвикат спад в самочувствието и лишаване от хубави моменти.

За да се отърсите от всички тези негативни мисли, запознайте се с едни от най-често срещаните митове за секса, на които изобщо не трябва да се доверявате!

„Със секс се отслабва“

Митът, че сексът гори страшно много калории изобщо не е верен. Експертите смятат, че при обикновен 30-минутен акт се изгарят средно около 85-150 калории, което е крайно недостатъчно, за да отслабнете.

Теоретично, за да свалите 1 кг телесно тегло трябва да изгорите 3500 калории за половин час. Така че, простата математика показва, че ако горите 100 калории по време на обикновен сексуален акт, то трябва да го правите поне 35 пъти на ден, за да има ефект.

Проблемът идва оттам, че малко хора правят секс по 30 минути в най-активната му фаза, когато пулсът е значително ускорен. Средната продължителност на този най-активен период е около 7 до 10 минути.

А за да сме точни, най-значителното увеличаване на пулса се случва по време на оргазъм и трае средно около 15 секунди.

„Сексът може да предизвика сърдечен инфаркт“

Истината е, че правенето на секс редовно се свързва с по-здраво и тренирано сърце. В едно проучване се установява, че мъжете, които правят секс поне 2 пъти седмично, имат по-малък риск от сърдечносъдови заболявания.

Според анализите, шансът да получите сърдечен пристъп по време на секс е изключително нисък.

„Не оставяйте чорапите на краката си в леглото“

Всички са чували за този мит, че обутите в чорапи крака са едни от най-големите убийци на страстта.

Едно проучване, проведено в Холандия заключава, че когато краката на единия от партньорите са ледени, шансът да получи по-качествен оргазъм е по-малък. И обратното – след обуването на чорапи от страна на участниците в проучването, значително повече от тях успели да стигнат до качествен кулминационен момент.

Свързани статии

„Шоколадът и стридите са афродизиаци“

Няма документирано проучване, което да е доказало ефективността на стридите върху сексуалната мощ. Те съдържат много цинк, който прави сперматозоидите по-здрави и устойчиви.

Няколко проучвания показват, че шоколадът е свързан с понижаване на кръвното налягане и подобряване функцията на кръвоносните съдове. Това се отразява добре на функцията на пениса, особено по време на ерекция.

Шоколадът стимулира и настроението чрез провокиране отделянето на фенилетиламин и серотонин, които повишават не само настроението, но и желанието за секс заедно с него.

Но директен ефект и стимулация на сексуалната мощ не са регистрирани и при двата продукта.

„Има 10-годишна разлика в хормоналните пикове на мъжете и жените“

Смята се, че върхова продуктивност на тестостерона мъжете имат на около 18-годишна възраст, а жените – в средата на 20-те си години съответно на естрогена. Обикновено, по-ниските нива на хормоните се свързват с по-слабо сексуално желание.

Но ако се замислим реално, желанието за секс се влияе от толкова много и различни фактори, че възрастта остава на доста заден план. Желанието постоянно се променя и с течение на живота ще претърпите многократни спадове и върхове в сексуален план.

Коментирай
6 rate up comment 3 rate down comment
Кирчо от Самоков ( преди 9 години )
А я гледам Лепа Брена на видеуту и я подкарвам моята
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 5 rate down comment
Стойне от Чукурово ( преди 9 години )
Я като ударим две супи свински глави и 5 грозданки да не ви разпраям повече кво става!?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар