Интимно

Какво трябва да знаете за интровертите и любовта

Те забелязват неща, които другите могат да пропуснат

21.12.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Хората, които преминават през нашия живот, най-често разделяме на интроверти и екстроверти. В любовта търсим някой, който да ни допълни. Това ще бъде личност, която отново отговаря на определени личностни характеристики.

Всяка следваща любов е по-интересна и вълнуваща от предишната, но какви биха били взаимоотношенията ни с някого, когото може да наречем интроверт? Ето какво трябва да знаете за любовта и комуникацията в нея, ако вашият избраник е такъв.

Често обичат да остават насаме

Замислете се, вие също обичате да оставате понякога сами със себе си. При интровертите тази необходимост се проявява по-често, отколкото при останалите. Това време им е необходимо за същото, което и вие бихте правили, като четене на книга, слушане на музика, медитация, презареждане.

Те не обичат да говорят за себе си

Интровертите обикновено не обичат да бъдат разпитвани и да споделят за живота си. Затова, ако се срещате с човек отговарящ на този профил, не го подлагайте на разпит. Дайте му малко време, за да се почувства сигурен, да ви опознае. След това бъдете сигурни, че няма да има тайни от вас.

Интровертите забелязват неща, които другите могат да пропуснат

Това важи с пълна сила за вас като личност и за любовта. Те ще ви изучават постоянно, защото не обичат еднообразието. Ще ви преоткриват всеки ден и с вас ще преоткриват любовта си. Големи романтици са, добри любовници и експериментатори в леглото.

Те могат да бъдат заобиколени от големи тълпи хора

За интровертите знаем, че не се чувстват особено комфортно на места, където има голямо струпване на хора. Въпреки това те нямат проблем с това да отидат на концерт на любимата група, кино, специално събитие, фитнес залата.

Просто не се зареждат от хората, а след прекарано известно време на подобни места се чувстват изчерпани. Затова се нуждаят от време, в което да бъдат сами със себе си или само с любимия човек.

Интровертите са като всички останали хора

Те не са непременно антисоциални. Обичат в комуникацията да подхождат бавно и премерено, защото за тях е важно да изучават човека срещу тях, особено в любовта. Бъдете търпеливи и спазвайте личното пространство на интроверта.

Интровертите са много интроспективни

Те винаги анализират. Всяка ситуация, действие на хората около себе си, собствените постъпки и любовта, най-вече нея. Намират дълбок смисъл във всичко около себе си и имат нужда от партньор в любовта, който да бъде преди всичко добър комуникатор. Затова, ако сърцето ви е пленено от интроверт, научете се да бъдете добри комуникатори.

Предпочитат да имат малко, но верни приятели

Много интроверти са доволни от приятелския кръг, който са създали около себе си. Обичат да опознават хората на по-дълбоко психологическо ниво, имат силно усещане за тези, които са добри или лоши. Затова не им се сърдете, ако не им допаднат вашите приятели.

Свързани статии

Интровертите са страхотни слушатели

Със сигурност за вас е важно той или тя да умее да ви изслушва, да получите някакъв съвет в труден момент. Ако се нуждаете от такъв партньор до себе си, интровертът е подходящ за вас.

Те са забавни!

Интровертите не са скучни хора и често са душата на компанията. Просто има моменти, в които настроенията им са много променливи.

Понякога пропускат петък вечер

Всъщност понякога може би е доста често. Интровертите обичат уюта на дома, романтиката с партньора и нерядко имат нужда единствено и само от това в петък вечер.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Тя ( преди 9 години )
До Анонимен: съгласна съм с Вас за шльокавицата. Но, моля, не бъркайте естетичните корекции с интелекта. Двете нямат нищо общо. Има много поддържани дами с естетични корекции, които са умни, интересни и постигат успехи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Доста верни неща са написани тук, да не кажа почти всичко. И дами, моля ви, пишете на кирилица! Разберете че шльокавицата ви е под нивото, дори и да сте с перхидролена коса и силиконови устни..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
niakoi ne6ta sa verni,,,,no po niakoi moga da sporia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар