Интимно

Защо сексът е важен за връзката?

Никога не го пренебрегвайте!

11.01.2015г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сексът е тема, която за някои е много интересна, за други е табу. Той е нещо, за което всеки мисли, дори когато не сме сексуално активни.

Той е и много важен за една връзка, колкото и някои двойки да не си го признават. Но сексът е различен за мъжете и жените, както различни са и световете, от които идваме.

Практикуването на секса няма само възпроизводствено значение. Той е начин за получаване на универсално удоволствие, а и страхотен начин да се освободим от стреса. Вижте най-важните причини, поради които сексът е важен за една връзка и поради които не трябва да отричаме нуждата от него!

Страст

Страстта е присъща за началните стадии на една връзка. Тя е важна за изграждането на доверие, привързаност и близост между партньорите.

Най-доброто, което може да ви се случи, е да имате връзка с някого, с когото сте едновременно любовници и приятели. Разбира се, страстта трябва да заема водещо място. Ако сте повече приятели, тогава рано или късно връзката отива в задънена улица.

Освобождава от стреса

Хората, които правят секс редовно имат по-ниски нива на стрес. Той освобождава ендорфини и други хормони, които ви карат да се чувствате по-добре цялостно. Когато нивата на стреса са достатъчно ниски, за да не пречат на общото ви здраве, организмът ви функционира добре и това се вижда дори отвън.

Поддържа връзката жива

Сексът е нещо, което можете да правите, за да се чувствате щастливи. Той насърчава интимността, успокоява сетивата и показва взаимно на партньорите, че са желани и харесвани. Това е много важно за здравата връзка.

Сексът е и форма на комуникация. Той е начин да уверите любимия си, че любовта ви все още значи много за вас.

Свързани статии

Помага за здрав сън

Най-доброто приспивателно си остава добрият секс. Той не е просто начин да полудувате заедно – той ви кара да спите като къпани бебета! Окситоцинът, който се отделя след секс, е природен химикал, действащ като приспивателно.

Прави ви по-щастливи

Не просто заради приятното чувство, което изпитвате по време на секс, а заради хормоните, които се секретират в тялото при оргазъм. Сексът ви дава допълнителна жизненост, увеличава самочувствието и ви дава положителна нагласа за вас самите.

Поддържа партньора ви щастлив

Важно е не само вие да сте щастливи, а и партньорът ви да е щастлив. Защото ако и двамата се чувствате добре във връзката си, тя ще е значително по-здрава и пълноценна.

Ако практикувате редовен секс, партньорът ви ще е напълно доволен и щастлив от връзката ви.

Сексът е едно своеобразно „лепило“ за една връзка. Той е необходимост, която поддържа интимните отношения в здрав вид и поставя партньорството ви в унисон и пълен синхрон. А и поддържа отношенията ви живи, нали?

Коментирай
Свободно време