Интимно

Плюсовете на връзка без съжителство

Защо е добре да се порадваме на свободата си и да не бързаме да се местим заедно?

10.01.2015г. / 12 19ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето двойки бързат да заживеят заедно сякаш това е най-важната стъпка в живота им. Животът поотделно си има своите немалко предимства, затова му се насладете, докато все още имате тази възможност.

На някои двойки им се налага да живеят поотделно заради работата, разстоянията или други обстоятелства. Други просто още не са се решили на предприемането на тази крачка. Вижте защо не трябва да съжалявате, че не живеете под един покрив!

Наслаждавате се на времето заедно

Когато не живеете заедно, всяка минута от срещата ви ви се струва безценна. Когато се гледате постоянно вкъщи, преставате да оценявате тези мигове. Постепенно започвате да приемате другия за даденост и му обръщате все по-малко внимание, въпреки че го обичате.

Собствено пространство

Хубаво е да си прекарвате времето заедно, но е здравословно да имате време и за себе си. Когато живеете поотделно това време е точно отредено и това си е плюс. Това е особено важно за хората, които са свикнали да живеят сами и им е трудно да се приспособят към живота с друг човек със свои навици.

Кариерата

Понякога хората са принудени да живеят отделно един от друг заради кариерата. Това всъщност би могло да се счете като плюс повече, отколкото като минус, защото ако сте удовлетворени в професионален план, това ще се отрази положително върху личния ви живот.

Свързани статии

По-малко досада

Колкото и да обичате партньора си, той все някога ще започне да ви досажда. Така се случва с всички близки хора. Просто законите на природата и общуването са такива. Ако не живеете заедно, няма да сте изложени на множество досадни привички на другия, които да убиват любовта помежду ви и да предизвикват дрязги.

Време за себе си

Времето заедно може и да е безкрайно приятно и да нямате търпение да дойде, но времето за себе си е безценно! Когато живеете заедно, единственото време, което не прекарвате с половинката си е, когато сте на работа. Така съзнанието ви не отчита, че сте отделили време лично за себе си, което рано или късно може да се отрази зле психически.

По-малко баналности

Всичко може да е много хубаво, но на сутринта се стига до някои неща, които не ви се иска той да вижда. Ако живеете отделно, няма да ви се налага да се чудите как да покриете онова, което не бива да се вижда рано сутрин.

Коментирай