Интимно

Вредни навици, които помрачават сексуалния живот

Различни от липсата на любов

18.01.2015г. / 13 26ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога, въпреки мисълта за вълнуващи оргазми и страхотни усещания, които сексът предизвиква, сексуалният живот не върви гладко или поне желанието липсва.

Обикновено има причина да се появи подобна липса на желание и тя невинаги е свързана с изпаряването на любовта. Какво друго може да вреди на сексуалния ви живот?

Може би пиете твърде много

Не е задължително да сте алкохолици, за да търпите вредите от алкохола. Ако често ви се случва да пиете по няколко питиета вечер с приятели, особено след работа, когато сте преуморени, това може да оказва сериозно негативно влияние върху либидото ви.

Алкохолът е депресант, който по-скоро временно повдига усещането за добро настроение, а след това рязко го хвърля под нулата.

Пиете лекарства

Някои медикаменти, най-вече антидепресантите, влияят върху сексуалното желание. Такива лекарства са още антихистамините, противозачатъчните, деконгестантите, лекарствата за високо кръвно налягане, те могат да повлияят зле сексуалния ви живот.

Не спите достатъчно

Лошият сън или системната липса на достатъчно сън играе съществена роля в много отношения, в това число и либидото. Липсата на сън води до хронична умора, а намалените енергийни нива ви карат да забравите за секса.

Свързани статии

Имате наднормено тегло

Излишните килограми пречат директно на сексуалния живот. Някои заболявания, свързани с наднорменото тегло, като диабет и висок холестерол, влияят зле на желанието за интимност.

Не осъзнавате колко привлекателни се всъщност

Много хора се потискат в сексуално отношение заради съмнението във физическата си красота. Мозъкът играе огромна роля в сексуално отношение. Ако самочувствието е прекалено ниско, човек постепенно започва да се лишава съвсем умишлено от сексуалното удоволствие.

Прекалено заети сте

Ако отдавате по-голямата част от времето си на работата и допускате тя да ви преумори, стресът, изтощението, напрегнатостта отдалечават фокуса ви от интимния партньор. Отделяйте повече време на половинката си. Емоционалната привързаност по естествен път води до интимност.

Коментирай